Cum iti poti alege ramele de ochelari in functie de forma fetei?

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe modele si forme de ochelari pe care le poti alege in functie de forma fetei. Indiferent de aceasta forma, exista cele mai frumoase rame ochelari Ray Ban pentru orice constructie a fetei si pentru orice ten.

Determina daca fata ta are marginile curbate sau drepte. In multe moduri, aceasta caracteristica este mai importanta decat forma exacta a fetei atunci cand alegi lentilele. Persoanele cu fata rectangulara  constata ca zonele drepte si colturoase sunt pe pometi si frunte.

Alege rame care iti scot in evidenta forma fetei

Alege cadre care iti scot in evidenta trasaturile. In general, ramele adauga un interes mai mare atunci cand acestea contrasteaza cu caracteristicile naturale ale fetei, ceea ce inseamna ca fetele rotunde arata mai bine cu lentile unghiulare, in timp ce fetele cu unghiuri mai pronuntate arata mai bine cu lentilele rotunde.

Fetele rotunde arata cel mai bine cu rame care au unghiuri pronuntate, cum ar fi patrate si dreptunghiuri. Acestea, de obicei, fac fata sa para mai lunga. Daca ai o fata plina ia in considerare dreptunghiurile orizontale, pentru ca acestea fac fata mult mai subtire.

Fetele patrate si dreptunghiulare arata bine cu rame care echilibreaza liniile, deci cauta lentile rotunde sau ovale. Pentru a reduce aspectul unui maxilar foarte pronuntat, cauta rame cu margini subtiri si delicate (realizate din metal si intr-o o culoare similara cu tonul pielii), pentru a nu adauga mai mult volum fetei tale. Ramele trebuie sa fie putin mai largi decat pometii, astfel incat sa se potriveasca.

Fetele in forma de inima arata in general bine cu rame care sunt mai late in partea de jos sau care au detalii in partea de jos. Asigura-te ca aceste cadre sunt putin mai largi decat fruntea.

Fetele triunghiulare cu rame incomplete cum sunt cele care acopera lentilele doar in partea de sus, sau cu rame care au doua nuante, partea superioara fiind mai intunecata decat partea de jos. Intrucat fetele triunghiulare au de obicei un maxilar pronuntata, asigura-te ca ramele sunt putin mai largi decat maxilarul.

Fetele alungite arata cel mai bine cu rame rotunde sau curbe, care atenueaza lungimea lor si accentueaza latimea acestora. Alege ramele cu marginile superioare si inferioare identice, pentru a genera un sentiment de fata mai lunga. Ramele cu o punte joasa reduc dimensiunea nasului.

Fetele ovale arata grozav cu orice tip de rame, deci alege unul care sa se potriveasca personalitatii tale. Te poti juca cu culorile si stilurile care ti se potrivesc si te poti simti mult mai bine atunci cand poti icnerca cele mai noi tendinte si poti alege orice optiune posibila, fara constrangeri.

Alege o dimensiune a ramei care sa o completeze pe cea a fetei. Exista fete de toate dimensiunile, iar lentilele trebuie sa ramana in pozitia corecta si sa aiba proportia potrivita cu restul fetei, astfel incat sa nu iti obstructioneze campul vizual sau sa iti abata atentia.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune detalii de care este bine sa tii cont in momentul in care iti cumperi rame de ochelari.

0 Shares
You May Also Like