Cum alegem draperii si perdele la moda?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi ne dorim ca locuinta noastra sa fie una de vis, insa pentru asta, trebuie sa acordam o foarte mare atentie modului in care o amenajam, iar cand vine vorba de amenajarea locuintei, trebuie tinut cont de foarte multe aspecte.

In primul rand, trebuie sa ne alegem o culoare pentru zugraveala care sa ne ajute sa ne simtim bine atunci cand suntem acasa, iar apoi trebuie sa alegem cu grija parchetul, gresia, faianta si bineinteles toate obiectele de mobilier.

Mobilierul din fiecare camera, trebuie sa se asorteze cat mai mult cu parchetul dar si cu culoarea peretilor, iar astfel incaperea va avea un aspect foarte placut.

Ei bine, pe langa acestea, cu siguranta un factor extrem de important in amenajarea locuintei este reprezentat de catre perdele draperii, care au rolul de a oferi un aspect estetic incredibil locuintei.

Tocmai din acest motiv, trebuie sa ai si putina imaginatie atunci cand alegi sa iti amenajezi locuinta, pentru ca trebuie sa alegi cu mare grija toate aceste lucruri, care ofera un aspect placut locuintei tale.

In ceea ce priveste perdelele si draperiile, trebuie sa stii faptul ca moda lor se schimba la fel ca si in cazul imbracamintii, de la an la an. Ei bine, un stil care insa nu moare niciodata este cel clasic, insa si stilul modern este la mare cautare. Tot ceea ce conteaza insa este sa iti alegi perdelele in functie de stilul in care ti amenajata locuinta.

Pentru a alege draperiile si perdelele ideale pentru locuinta ta, trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante, si anume de dimensiunea si de orientarea camerei, pentru ca o camera care este orientata spre nord, cu siguranta nu va fi foarte luminata natural, iar din acest motiv ar trebui sa eviti draperiile intunecoase.

Dimensiunea si inaltimea camerei reprezinta un alt detaliu de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti alegi draperiile si perdelele, pentru ca o camera nu foarte inalta, daca va avea perdele cu imprimeu in dungi verticale, va parea mai inalta.

Stilul in care este amenajata locuinta, obiectele de mobilier alese, dar si celelalte elemente decorative, reprezinta un alt detaliu foarte important in functie de care iti poti alege draperiile si perdelele, pentru ca acestea din urma trebuie sa se asorteze perfect cu tot ceea ce este in camera.

Este deasemenea foarte important sa stii dinainte daca perdelele si draperiile vor avea doar un rol decorativ, sau daca vor avea un rol practic. Deci, cu alte cuvinte, tu trebuie sa stii daca iti doresti ca perdelele si draperiile sa ofere doar un aspect estetic, sau daca vrei ca ele sa obtureze accesul luminii naturale in incapere.

In momentul in care vei cunoaste toate aceste detalii, cu siguranta nu iti mai ramane altceva de facut decat sa incepi sa cauti perdelele potrivite pentru locuinta ta, insa trebuie sa ai foarte mare grija la tipul de tesatura din care acestea sunt confectionate.

Vei putea alege draperii si perdele care sa faca parte din stilul clasic, sau din stilul modern, in functie de preferintele tale.

0 Shares
You May Also Like