Costumele barbatesti ready to wear versus costumele bespoke

0 Shares
0
0
0

Probabil multa lumea isi aminteste clasicii croitori de pe vremuri, care prin iscusinta si pricepere reuseau sa confectioneze piesele unice de vestimentatie atat pentru barbati cat si pentru femei.

Se pare ca incet, societatea a trecut totul la regimul industrial si oamenii prefera sa isi faca cumparaturile in marile magazine si mall – uri.

Marile branduri cunoscute aduc noi tendinte de la un an la altul iar diversitatea in ceea ce priveste moda se pare ca depaseste limitele.

Exista insa totusi ateliere de croitorie, putine dealtfel, care incearca sa readuca prin pasiune si daruire o lume apusa de mult timp si total diferita de stilul de viata actual.

Unii barbati s-ar putea sa fie speriati de mersul la croitor sau la probe considerand ca este o activitate destul de feminina. Lucrurile nu stau intocmai asa, avand in vedere ca exista situatii cand este absolut necesar sa o faca.

Costumele ready to wear, care in traducere inseamna gata de purtat sunt cele pe care un barbat le poate cumpara din magazin.

Acestea sunt realizate in masuri standardizate si sunt foarte putini barbati care il imbraca si i se potriveste perfect.

Oamenii nu sunt si nu vor fi niciodata la fel, iar un sacou nu se compara cu un jerseu sau un pulover care poate sa fie purtat la masura standardizata de oricine.

Chiar daca uneori se gaseste costumul potrivit, niciodata acesta nu va fi perfect potrivit, si vizita la croitor va necesita mici retusuri, scurtarea pantalonului sau chiar a manecilor sacoului.

In cazul barbatilor, costumul care nu respecta masura poate strica intreg aspectul celui care il imbraca. Un costum prea stramt va fi destul de caraghios iar un costum prea larg va crea impresia ca este imprumutat.

Desi varianta cea mai simpla este achizitionarea costumului de – a gata se pare ca este si cea mai suparatoare in unele cazuri, cand ceva tot nu se potriveste.

Din pacate se pare ca marile branduri de pe piata atrag dupa sine ideea ca numele lor face totul, de aceea multi barbati sunt tentati sa achizitioneze un costum fara a lua in considerare daca ii acopera nevoile in totalitate sau i se potriveste perfect.

Probabil este cel mai incomod moment sa fii imbracat cu ceva in care nu te simti confortabil ba din contra s – ar putea sa si atragi atentia, si vei simti ca toti ochii sunt pe tine.

In schimb, un costum potrivit masurii tale si potrivit constitutiei tale va atrage privirile in alt sens.

Alegerea solutiei unui costum la comanda se pare ca este inca cea mai buna solutie pentru a purta ceea ce iti doresti cu adevarat.

Cu toate ca s – ar putea sa dureze mai mult in timp pana vei imbraca acel costum, rezultatul final merita atat asteptarea cat si toti banii.

Un costum la comanda va avea un pret putin mai mare decat un costum achizitionat dintr-un magazin obisnuit, datorita complexitatii prin care este realizat. Acestea sunt create si executate manual de aceea necesita un oarecare timp de executie si cateva probe.

Avantajele acestei optiuni, de a comanda un costum potrivit tie, se refera atat la gusturile tale, cat si la constituia ta pentru ca rezultatul final sa fie ceva individualizat si personalizat pana la cele mai mici detalii. Materialele propuse sunt de calitate superioara cu siguranta celor gasite in costumele existente in magazin.

Chiar daca un costum la comanda necesita cateva vizite pentru proba, rezultatul va multumi chiar si cel mai pretentios barbat.

Traseul acestui costum este destul de minutios si necesita timp.

Tiparele sunt create exact pe masurile tale si sunt unice iar design – ul va fi exact asa cum iti doresti.

Vor avea loc discutii cu croitorul in ceea ce priveste realizarea costumului si uneori acesta va da idei si sfaturi foarte utile.

Croitorul va explica ce fel de stofa se potriveste costumului dorit, in functie de eveniment anotimp si chiar constitutia celui care il comanda.

De la culoare, model si material, croitorul va fi atent la toate detaliile realizarii unei piese unice pentru fiecare comanda.

Daca doresti sa vizitezi un atelier in acest sens, Sarto bespoke iti sta la dispozitie cu seriozitate si promptitudine!

0 Shares
You May Also Like