Ce trebuie sa stii despre hosting web?

0 Shares
0
0
0

Termenul de hosting web nu este un termen pe care il stiu toti. Acest termen este cunoscut in general de oamenii care au legatura cu domeniul IT. Cei care de exemplu vor sa isi deschida un magazin online, au nevoie de hosting web. De ce?

Vei afla totul in cele ce urmeaza, insa inainte de asta, vrem sa ne adresam celor care cunosc termenul de hosting. Afla ca astfel de servicii de calitate poti cumpara de la IT Exclusiv. Pe site-ul firmei vei gasi toate informatiile de care ai nevoie. Cei de la IT Exclusiv sunt solicitati si pentru alte servicii. Poti afla totul despre serviciile oferite intrand pe site-ul Itexclusiv.ro.

Revenim acum la cei care vor sa afle ce e de fapt hostingul web. Termenul de hostig inseamna in limba romana gazduire. Ce anume este gazduit? Un domeniu. Practic, primesti un anumit spatiu pe Internet, spatiu de memorare pe un server pe care iti poti publica un site web.

Firmele de IT au o multime de astfel de oferte, oferte care variaza in functie de nevoile fiecarei persoane. Ofertele sunt adaptate in functie de o multime de criterii, printre care amintim: traficul de pe site, numarul subdomeniilor, bazele de date, tehnologia de gazduire, marimea domeniului, etc.

[adsenseyu1]

Daca ai nevoie de servicii de gazduire web, fie poti beneficia de ele gratuit, fie le poti cumpara.

Serviciile de acest gen gratuite presupun gazduirea pe un subdomeniu care apartine unui server. Astfel de pachete insa nu sunt foarte agreate, deoarece  pe paginile de gazduire facilitatile sunt reduse, iar administratorul apeleaza la publicitatea de pe pagini pentru a recupera cheltuielile cu gazduirea pentru site-ul tau. Serverele de acest gen din Romania sunt: LX, IDILIS, ROL, AS si BUMERANG.

Gazduirea cu plata se face apeland la firmele specializate, care contracost iti pot oferi tot felul de pachete, unele incluzand chiar trafic nelimitat. Cand alegi insa un pachet hosting, iata ce trebuie sa ai in vedere:

–  Spatiul de stocare necesar. Trebuie sa te gandesti bine  de cat spatiu de stocare ai nevoie. Unele companii ofera un spatiu de stocare practic nesemnificativ, de 100 MB, in timp ce altele un spatiu de stocare de 10 GB sau nelimitat.

[adsenseyu1]

–  Date primite prin transfer. Trebuie sa analizezi bine si acest detaliu, si sa alegi pachetul si in functie de traficul de pe site-ul pe care il ai.  Asigura-te de faptul ca valoarea transferului de date este suficienta pentru site-ul tau.

–  Alte facilitati. Daca ai nevoie de alte facilitati, informeaza-te bine daca ele sunt sau nu incluse in pret, astfel incat pachetul sa fie unul convenabil din punct de vedere financiar.

Cam asa stau  lucrurile in ceea ce priveste gazduirea web. Trebuie sa te gandesti de doua ori de ce anume ai nevoie exact, pentru a cumpara un pachet care sa fie accesibil si care sa iti dea posibilitatea sa te bucuri de tot ce doresti pe site-ul tau. Nu uita ca cei de la IT Exclusiv au oferte bune la categoria hosting web.

0 Shares
You May Also Like