Ce inseamna si cum se face repatrierea decedatilor din Italia?

0 Shares
0
0
0

Incepand din anul 1990, o multime de cetateni romani au ales sa plece in strainatate pentru a munci. Acest lucru este firesc daca ne gandim la faptul ca in strainatate se castiga mult mai multi bani decat in Romania.

Dintre cele cateva milioane bune de cetateni romani care au ales sa plece in strainatate, multi sunt cei care s-au stabilit in Italia. Italia este aproape de Romania, nivelul de trai este unul bun, iar limba italiana se aseamana destul de mult cu limba romana, fiind deasemenea o limba latina.

Tinand cont de toate aceste detalii este cat se poate de firesc ca romanii sa isi doreasca sa munceasca in Italia. Unii dintre cei care au ales sa se stabileasca in Italia au reusit sa isi creeze un viitor frumos, un viitor exact asa cum au visat.

Multi dintre cei care au plecat insa in aceasta tara si-au gasit sfarsitul printre straini, unii murind de batranete, altii suferind diferite tipuri de accidente. Unii au fost chiar ucisi, iar exemplele pot continua.

Ei bine, indiferent de motivul pentru care romanii si-au pierdut viata in strainatate, familiile acestora au facut tot posibilul pentru a-i aduce in tara si pentru a-i inmormanta crestineste acasa, in orasul natal.

Exista in prezent firme care presteaza servicii de repatriere decedati Italia, asa ca familiile greu incercate pot contacta aceste firme la orice ora din zi sau din noapte, pentru a apela la serviciile lor.

Firmele respective, presteaza o gama larga de servicii care sunt necesare pentru a se putea efectua transportul funerar international, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Reprezentantii unei astfel de firme vor inregistra decesul la autoritatile locale din Italia, si se vor ocupa de obtinerea certificatului constatator al decesului. Tot reprezentantii unei astfel de firme vor fi cei care se vor ocupa si de procurarea certificatului de imbalsamare, fara de care nu se poate realiza transportul funerar international.

Apoi, trebuie precizat faptul ca un astfel de transport se poate realiza numai in conditiile in care firma respectiva a obtinut pasaportul mortuar necesar transportului funerar international.

Tot reprezentantii unei astfel de firme se vor ocupa de obtinerea autorizatiei necesara pentru desfasurarea transportului funerar international. Deasemenea, sunt necesare anumite documente prevazute de legislatia italiana dar si de legislatia tarilor de tranzit. De obtinerea acestora se vor ocupa fireste, tot cei de la firma de repatriere decedati.

De precizat este faptul ca repatrierea se poate efectua numai in conditiile in care persoana decedata este transportata intr-un sicriu din zinc, care la randul sau este introdus intr-un sicriu din lemn.

Asadar, acestea sunt serviciile pe care le presteaza firmele de repatriere decedati si transport funerar international. Este important de precizat ca exista mai multe asemenea firme, iar preturile lor difera foarte mult.

Deasemenea difera pretul si in functie de zona din Italia din care se efectueaza repatrierea, dar si de zona din Romania in care trebuie realizata repatrierea.

Partea buna in tot raul insa este aceea ca familiile indurerate au la dispozitie mai multe optiuni.

0 Shares
You May Also Like