Ce este mai rentabil dintre amanetul auto si vanzarea auto?

0 Shares
0
0
0

Lipsa banilor reprezinta una dintre cele mai neplacute probleme cu care se poate confrunta o persoana, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca atunci cand au probleme financiare, oamenii cauta solutiile cele mai avantajoase pentru a iesi din criza.

De exemplu, cei care au nevoie de o suma mare de bani si nu prea au solutii de imprumut la dispozitie, fie se pot gandi sa isi vanda masina, fie se pot gandi sa o amaneteze.

Vanzare autoturismului poate reprezenta o solutie ideala pentru cei care nu isi mai doresc masina respectiva, asa ca acestia o pun de vanzare, gasesc clientul, o vand, isi primesc banii si scapa de griji.

Acest aspect are insa si un dezavantaj, pentru ca in cazul in care vanzatorul autoturismului isi vrea masina inapoi peste ceva timp, nu o mai poate recupera.

In schimb, atunci cand discutam despre amanet auto trebuie sa precizam ca lucrurile se schimba foarte mult, iar in cele ce urmeaza vom vedea cum.

In primul rand, cei care isi amaneteaza masina, trebuie sa isi plateasca datoria in maxim 30 de zile pentru a-si recupera masina. Aici se vede diferenta, pentru ca amanetarea masinii ii ofera proprietarului posibilitatea recuperarii, pe cand cel care isi vinde masina, nu o mai poate recupera.

Ei bine, pentru amanetarea masinii sunt necesare documente precum cartea de identitate a proprietarului masinii, sau daca aceasta este pe firma, certificatul de inregistrare a firmei in Registrul Comertului, Certificatul de inmatriculare al masinii si Cartea de Identitate a masinii.

Atunci cand exista aceste documente, se incheie contratcul de amanet valabil timp de 30 de zile, insa care se poate prelungi automat atunci cand clientul casei de amanet solicita acest lucru.

Clientul care isi amaneteaza masina are posibilitatea ca in aceste 30 de zile sa isi plateasca in orice moment datoria, iar astfel isi recupereaza si masina.

Asadar, vanzarea unui autoturism, si amanetarea acestuia reprezinta doua operatiuni diferite. In cazul vanzarii, vanzatorul nu isi mai poate recupera masina, pe cand in cazul amanetarii, acest lucru este posibil.

Se poate insa ca persoana care amaneteaza masina sa ramana si fara masina, in cazul in care nu isi achita datoria catre casa de amanet in perioada de timp mentionata in contract.

Cat despre banii primiti in schimbul masinii, atunci cand discutam despre aceiasi masina, diferente semnificative de pret nu vor fi, pentru ca fie ca discutam despre amanet auto sau vanzare auto, masina va fi evaluata foarte inainte ca proprietarul sa o instraineze.

Cert este insa faptul ca, o masina poate fi extrem de utila pentru cineva care are nevoie de bani, pentru ca proprieatrul masinii fie o vinde si face rost de banii necesari, fie o amaneteaza si face rost de bani.

Fiecare poate alege sa vanda sau sa amaneteze masina in functie de preferinte, si fireste, in functie de suma de bani pe care o poate primi in schimbul masinii in fiecare dintre cazuri.

 

0 Shares
You May Also Like