Ce este castingul?

Ce este castingul?

0 Shares
0
0
0

In lumea modelingului, castingul este interviul pentru a obtine un loc de munca; iar din acest motiv trebuie tratat cu seriozitate si profesionalism, mai ales datorita faptului ca aproape toate locurile de munca din acest domeniu se obtin prin intermediul lui. In cazul in care un client are nevoie de un model, pentru a se alege cea mai buna solutie, organizeaza un casting.

In momentul in care deja clientul stie cu ce modele intentioneaza sa discute, castingul va fi unul restrans, cu un program fix, astfel ca fiecare candidat va sosi la ora care va fi dinainte stabilita. In momentul in care insa clientul nu are decat o simpla idee de la care porneste pentru a gasi modelul ideal, cautarea va fi efectuata prin intermediul unui “cattle call”.

Mai pe intelesul tuturor, agentiile trimit toate modelele care indeplinesc cerintele jobului respectiv. Pentru acest tip de casting fete se va da un interval orar, si nu o ora fixa, iar din acest motiv in sala de asteptare se aduna de obicei zeci de modele care doresc sa participe la respectivul casting fete, si evident sa il si castige.

Castingurile pot fi desfasurate in diverse locatii, cum ar fi de exemplu la sediul clientului, la sediul agentiei de publicitate sau la sediul agentiei de modeling. De poate insa ca acel casting sa aiba loc chiar la studioul foto cu care se colaboreaza, sau intr-un spatiu inchiriat in acest scop, unde exista minim doua incaperi diferite, respectiv sala de asteptare si sala de interviu.

In momentul in care afli din timp de un casting, cel mai indicat ar fi sa localizezi pe harta adresa, pentru a stii cat timp este necesar sa ajungi acolo. Acest lucru este foarte important, pentru ca daca stii in cat timp ajungi la casting, stii si la cat sa incepi sa iti pregatesti tinuta, si alte cele.

In cazul in care ai un singur casting in ziua respectiva, este indicat sa iti alegi articolele de vestimentatie in functie de tipul de job pentru care vei concura, astfel ca de exemplu va trebui sa porti un costum business pentru a face reclama la o banca.

In cazul in care ai mai multe castinguri intr-o zi, ar fi de preferat sa optezi pentru o tinuta neutra, casual, comoda si nu in ultimul rand, stilata. De preferat ar fi sa eviti hainele fara forma, care nu ti se potrivesc foarte bine. Evita de-asemenea hainele exagerat de scumpe sau care au logo-uri foarte vizibile. O fusta scurta, de exempl, alaturi de un top mulat si impreuna cu o pereche de pantofi cu toc, sunt articolele de vestimentatie care te ajuta sa creezi tinuta perfecta.

In ceea ce priveste parul, acesta trebuie sa fie curat. Il poti lasa liber sau il poti prinde lejer la spate. Machiajul ar fi de preferat sa lipseasca, sau sa fie cat mai natural posibil. Cat despre manichiura, aceasta trebuie sa fie impecabila, in timp ce parfumul trebuie sa fie discret.

Trebuie sa stii ca atunci cand participi la casting, este de preferat sa ai asupra ta telefonul mobil, dar si o agenda, pentru ca in cazul in care te va contacta cineva de la agentie, sa ai unde sa notezi toate detaliile.

Daca de exemplu, trebuie sa ajungi la un casting fete care incepe de la ora 15:00, este important sa ajungi cu 15 minute inainte de proba, si cu siguranta nu este indicat sa ajungi mai tarziu. Va trebui sa ajungi mai repede pentru a te inscrie pe lista de participare, va trebui sa primesti un numar de ordine, si sa intri la interviu.

In perioada in care te afli in sala de asteptare, ar fi indicat sa profiti de timpul ramas pana la proba, si sa iti verifici materialele pe care le vei prezenta. Cand vei intra in sala de interviu, va trebui sa saluti politicos, sa te prezinti, sa oferi portofoliul tau, si sa astepti pentru a fi invitata sa iei loc.

Daca este posibil, cere cateva informatii despre job, pentru ca dand dovada de interes, vei ramane in mntea lor, si vor retine ca a existat o participanta la casting interesata, care chiar si-a dorit sa obtina jobul.

Trebuie sa te astepti insa si la un posibil esec atunci cand participi la un casting, mai ales daca doar o singura persoana poate trece proba. Este foarte important sa stii cum sa reactionezi in cazul in care ti se spune ca nu ai trecut castingul. In lumea modelingului, mai des sunt intalnite raspunsurile negative decat cele pozitive.

Este foarte important sa ai incredere in propriul farmec, sa pastrezi o atitudine pozitiva. Gandeste-te ca la casting participa alte zeci sau sute de fete, iar sansele ca tu sa fii aleasa sunt mici. Gandind astfel, nu vei fi dezamagita la fel de tare, daca nu vei trece proba.

0 Shares
You May Also Like