Care este cifra de afaceri Apple pentru trimestrul 3 al anului 2015?

0 Shares
0
0
0

Datorita noilor lansari de produse Apple, ne asteptam ca cifra de afaceri a producatorului american sa fie una considerabila, iar potrivit comunicatului de presa emis de compania americana, asteptarile noastre nu sunt dezamagite.

Astfel, in perioada iulie – septembrie din anul fiscal 2015, Apple a inregistrat noi recorduri in ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, aceasta fiind perioada in care a pus la dispozitia utilizatorilor din intreaga lume noi produse.

Daca in primul trimestru al anului 2015 cifra de afaceri a fost de 51,5 miliarde de dolari, fiind mare cu 9,4 miliarde de dolari decat cea ingregistrata in acelasi trimestru al anului 2014, profitul companiei din perioada iulie-septembrie 2015 a fost de 11,1 miliarde de dolari. Aceasta suma este mult mai mare decat profitul din aceasi perioada a anului trecut, care a fost de 8,5 miliarde de dolari.[adsenseyu1]

Potrivit comunicatului oferit de Apple, compania a vandut 48 de milioane de dispozitive iPhone, 9,8 milioane de iPad-uri si 5,7 milioane de Mac-uri. Vanzarile sunt mai mari decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, atunci cand au vandut 39,1 milioane de dispozitive iPhone, 12,3 milioane de iPad-uri si 5,5 milioane de Mac-uri. Din pacate pentru cei din Cupertino, vanzarile tabletelor a inregistrat o scadere de  2,5 milioane de dispozitive in perioada iulie – septembrie a acestui an, fata de anul trecut.

Directorul general al companiei Apple, Tim Cook, anunta ca anul fiscal 2015, care s-a incheiat in SUA la data de 30 septembrie, a fost cel mai de succes din istoria companiei americane, datorita incasarilor inregistrate cu o crestere de 28%.

Cei de la Apple se asteapta ca in perioada octombrie-decembrie sa aiba incasari cuprinse intre 75,5 miliarde de dolari si 77,5 miliarde de dolari. Cresterea vanzarilor este determinata de gama de produse noi pe care Apple la pus-o la dispozitia clientilor, precum iPod touch 6, iPad mini 4, iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

[adsenseyu1]

Asadar, clientii fideli Apple au avut o perioada de cateva luni incununata de surprize, datorita numeroaselor lansari de produse. In plus, a fost lansata o noua versiune iOS, impreuna cu o noua versiune watchOs, care au rolul de a imbunatati experienta de utilizare.

Datorita popularitatii de care se bucura telefoanele si dispozitivele Apple, a crescut cererea pentru piese iPhone si pentru accesorii Apple. Persoanele care intampina dificultati in functionarea dispozitivului mobil pot vizita un service gsm, pentru a reda functionalitatea acestora. In cele mai grave situatii, atunci cand telefoanele nu mai pot fi reparate, este necesara inlocuirea acestora cu unele noi.

Chiar daca intretinerea unui iPhone poate fi mai costisitoare decat cea a unui smartphone produs de chinezi, Apple ramane printre preferintele utilizatorilor din intreaga lume. Oamenii se bucura de noile imbunatatiri aduse sistemului de operare iOS, cat si de noile telefoane lansate, de Apple TV 4 si de Apple Watch. Acestea sunt utilizate cu incredere atat in medii profesionale, cat si in scop personal, pentru a ne usura viata, cu multiple functii deosebit de utile.

0 Shares
You May Also Like