Baterii auto – cum functioneaza si cand se schimba

0 Shares
0
0
0

Bateria auto este una din cele mai importante componente din masina ta.

Desigur, exista mai multe componente fara de care o masina nu ar functiona, dar fara o baterie masina nu are cum sa porneasca, iar toate componentele electrice, care sunt din ce in ce mai multe, ar fi complet inutile. Bateriile auto sunt investitii pe termen lung, tin de regula cativa ani, intretinute potrivit.

Insa in momentul in care se termina, si momentul acela tot vine pana la urma, trebuie achizitionata o baterie auto pe masura, de aceeasi capacitate, de la un brand cunoscut. Mai multe tipuri de baterii auto gasesti in Iasi la Selgros.[adsenseyu1]

De regula inainte sa se termine, o baterie o sa dea anumite semne, porneste mai greu, anumiti consumatori electrici nu mai merg etc. Ca sa eviti probleme, gen, ramai blocat la marginea drumului din cauza bateriei, testeaza bateria la un service auto de fiecare data cand schimbi uleiul.

Desi o bateria poate tine undeva intre 3 si 5 ani, durata sa de viata este afectat de mai multi factori, de stilul de condus, starea drumurilor, durata calatoriilor, numarul de consumatori electrici din masina sau chiar si temperatura la care este expusa bateria.

Cunostintele despre baterii auto ale multor soferi se rezuma la pret si marime, putini stiu cum functioneaza o baterie auto. Toate bateriile auto contin placi de plumb pozitive si negative, placi ce contin electroliti, un mix din acid sulfuric si apa. Cand bateria produce energie, acidul sulfuric reactioneaza cu placile de plumb si produc sulfat de plumb. Cand masina este in mers, bateria auto este incarcata de catre alternator.

[adsenseyu1]

Exista multe tipuri de baterii auto pe piata, alege intotdeauna o bateria auto de calitate si potrivita vehicului tau, varianta cea mai ieftina nu este mereu varianta cea mai profitabila pe termen lung.

Selgros Iasi
Produse alimentare si nealimentare
Soseaua Nicolina nr. 57A Iasi,
700711, RO
Tel: 0232 306 000
Fax 0232 306 199

0 Shares
You May Also Like