Aranjamente florale care te scot din incurcatura

0 Shares
0
0
0

De cate ori nu te-ai lovit de impedimentul unui aranjament sau un decor care sa schimbe total atmosfera la un eveniment sau la un dineu festiv? Daca esti prins pe picior gresit, la o ora la care supermarketurile sunt inchise, un aranjament floral te poate scoate din incurcatura cum nici nu ai fi sperat vreodata.

Iar cand vine vorba despre asa ceva, primul gand ne zboara la florile naturale, care au farmecul lor aparte, cu miros si prospetime care seduc pe oricine. Ce te faci insa daca florariile sunt inchise, iar criza de timp si chiar de bani iti pot compromite total un eveniment?

Ai la dispozitie site-urile de aranjamente florale artificiale, care iti pot deschide o noua perspectiva asupra ambientului de interior. Dar sa vedem insa ce rol au aranjamentele florale in amenajarea unei mese ori a unui eveniment, iar apoi sa vorbim despre avantajele unei astfel de alegeri.

In primul rand, atunci cand vorbim despre aranjamente florale nu ne referim neaparat la un buchet de flori pe care il asezam intr-o vaza si gata. Acestea le putem cumpara de la florarie, in pretul unor sume modice, de 15 sau 20 de lei.

Un aranjament floral presupune cu totul altceva. Acesta necesita mai inainte de toate un simt estetic aparte, ca sa nu mai punem la socoteala studiul si abilitatea de a combina culorile si texturile, astfel incat sa iasa un aranjament floral reusit. In principiu, cei care se ocupa de aranjamente florale au propriile reguli dupa care se ghideaza in alcatuirea acestora.

Cateva reguli de baza trebuie sa stim insa. Inainte de toate, orice aranjament floral este bine sa aiba si verdeata, indiferent ca vorbim aici de frunze ori plante separate, care sa dea culoare buchetului. Verdeata reprezinta un truc ideal pentru a imbogati un buchet sau un aranjament floral, astfel ca putem acoperi foarte usor golurile dintr-o vaza ori dintr-un buchet, daca stim cum sa o folosim.

De asemenea, trebuie sa avem grija la celelalte elemente de baza care alcatuiesc un buchet. Este frumos sa avem un buchet multicolor, insa si aici trebuie avuta grija la combinatia de culori si la tipul florilor folosite.

Din acest punct de vedere, un tip de flori principale, care sa capteze atentia, va fi completat intordeauna de florile secundare, poate mai mici ca dimensiune si de preferat intr-o nuanta deschisa la culoare sau, in orice caz, contrastanta cu florile principale. Iar din acest punct imaginatia fiacaruia isi poate pune amprenta pe alcatuirea de aranjamente florale.

0 Shares
You May Also Like