Apartamente in nordul Bucurestiului: avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Marile orase din lume sunt astazi supraaglomerari urbane de milioane de locuitori, care contribuie din plin la dezvoltarea economica a acestora, dar in acelasi timp contribuie la fel de mult la poluarea lor. De aceea foarte multi locuitori din aceste aglomerari urbane si-ar dori sa locuiasca in zonele cele mai putin poluate ale acestora.

Printre aceste orase aglomerate se numara si Bucurestiul, acesta atingand 1 milion de locuitori inca din anul 1950, astazi el depasind 2 milioane. Cei mai multi dintre acesti 2 milioane de locuitori locuiesc in apartamente construite in cartierele muncitoresti ale orasului. Acestea sunt impartite intre cele 6 sectoare ale Bucurestiului.

Este de la sine inteles ca dezvoltarea urbana a orasului are loc mai mult pe verticala, avand in vedere ca suprafata acestuia nu este una extrem de mare. Au aparut astfel numeroase cartiere in care blocurile de apartamente sunt destul de inalte, rezolvand destul de bine lipsa de locuinte existenta.

Din punctul de vedere al celor mai multi locuitori ai Bucurestiului, apartamente nord sunt in cea mai buna zona in care ar putea sa locuiasca. Zona rezidentiala din nordul capitalei a reprezentat intotdeauna un magnet pentru persoanele care isi doreau sa se stabileasca in Bucuresti.

Fie ca achizitionau o casa sau isi cumparau aici pamant pentru a-si construi una, acestia erau multumiti ca se afla la marginea de nord a orasului intr-o zona care nu era intens poluata. Cu timpul aceasta a devenit zona cea mai cautata de dezvoltatorii imobiliari, nu numai pentru constructia unor ansambluri de birouri, cat si pentru cea rezidentiala.

Dezvoltatorii imobiliari au vazut o oportunitate in constructia de ansambluri rezidentiale in imediata apropiere a zonei verzi din zona de nord a Bucurestiului. Bineinteles ca asa cum peste tot in marile orase exista zone rezidentiale cu numeroase avantaje, dar si multe dezavantaje si aici avem de-a face cu acestea.

Sa incepem cu partea frumoasa si anume avantajele achizitionarii unui apartament in zona de nord a Bucurestiului. In primul rand, poluarea este mult mai scazuta aici decat in restul orasului datorita unor intinse zone de verdeata care acopera o suprafata destul de mare.

Aceasta poluare este destul de scazuta si prin faptul ca marile platforme industriale se afla in celelalte zone ale capitalei. In al doilea rand, numarul locuitorilor pe km patrat este mult mai redus in comparatie cu alte zone ale Bucurestiului. In al treilea rand, zona are o infrastructura bine dezvoltata. Numeroasele posibilitati de petrecere a timpului liber in aceasta zona contribuie foarte mult la atragerea a cat mai multor rezidenti.

Exista si dezavantaje, unele imposibil de depasit de catre rezidentii din alte zone ale orasului. In primul rand, preturile mult mai mari ale apartamentelor in comparatie cu altele identice ca suprafata din diferite alte zone ale Bucurestiului.

In al doilea rand, distanta foarte mare care separa nordul Bucurestiului de zonele industriale, desi multe companii multinationale isi au sediul aici. Nu toti rezidentii lucreaza la aceste companii, deci vor trebui sa se deplaseze spre alte zone ale orasului.  Una peste alta va recomandam sa cautati cu incredere un apartament in zona de nord a Bucurestiului.

0 Shares
You May Also Like