Anvelopele, un echipament obligatoriu al oricarui autovehicul

0 Shares
0
0
0

In ultimele decenii, si in tara noastra au aparut numeroase fabrici care realizeaza anvelope, fabrici chiar cu renume care au oferit locuri de munca platite decent pentru multe persoane. Trebuie stiut ca lucrul intr-o fabrica de cauciucuri nu este deloc usor.

Chiar daca multi, cand vad o anvelopa se gandesc la un cauciuc cu gaura in mijloc si nimic mai mult, nicidecum nu e asa, lucrurile stau altfel. Pana la crearea unei anvelope au loc o multitudine de procese tehnologice destul de complexe.

Marii producatori folosesc tehnologii avansate pentru a crea anvelope eficiente din punct de vedere al duratei lor de viata, dar si al sigurantei pe care acestea trebuie sa o confere autovehicului pe care sunt echipate.[adsenseyu1]

Chiar daca legislatia aflata in vigoare in tara noastra ne obliga sa ne echipam autovehiculele cu anvelopele potrivite in functie de sezon, multi dintre posesorii de autovehicule nu ia in seama acest aspec.

Multi dintre acestia cred ca aceasta lege a fost facuta de Guvern doar pentru a ajuta marii producatorii sa isi vanda toate tipurile de anvelope pe care le produc, lucru total neadevarat. Aceasta lege a fost data cu un scop, si anume acela de a reduce accidentele.

Pentru asta legea ne obliga sa echipam autovehiculele pe timp de iarna cu anvelope de iarna si pe timp de vara cu anvelope special create pentru acest anotimp. Majoritatea celor care poseda autoturisme ar trebui sa stie ca, de exemplu, anvelopele de vara nu iti pot oferi iarna siguranta pe care ti-o pot oferi cele de iarna.

Si este destul de simplu, deoarece sunt create total diferit. Cele realizate in scopul de a deservi in anotimpul rece sunt special fabricate pentru a rezista frigurilor napraznice, drumului alunecos si noroios.

[adsenseyu1]

Textura acestora este conceputa cu scopul de a preveni deteriorarea lor, atunci cand sunt expuse la conditii de vreme rece. Orice sofer ar trebui sa stie ca atunci cand temperatura de afara scade sub 7 grade Celsius, trebuie montate numaidecat anvelopele de iarna.

Acest lucru poate preveni, in special, accidentele facute din cauza derapajelor, anvelopele de iarna, dand o mai mare siguranta la franare in cazul unui drum alunecos.

Cat despre anvelopele de vara, dupa cum le spune si numele, acestea trebuiesc montate obligatoriu cand vremea de afara este calduroasa, din cauza grosimii lor care nu le permite sa se deformeze daca sunt expuse la calduri mari.

Mai exista un tip de anvelope si anume anvelopele all-season, care au fost create pentru a fi folosite in orice conditii de vreme. Insa, nu au fost prea folosite de catre posesorii de autoturisme in primul rand din cauza pretului acestora mai ridicat. Dar nu numai asta, caci ele au incetat sa mai fie fabricate de unii producatori de anvelope si din cauza ineficientei lor.

0 Shares
You May Also Like