Tendinte in design-ul pentru dispozitivele mobile

0 Shares
0
0
0

Web design-ul reprezinta un domeniu pe cat de placut, pe atat de dificil. Cine doreste sa faca web design trebuie sa stie bine ca fara cunostinte solide de programare si design nu va putea reusi.

Exista o multime de aplicatii in App Store si inca si mai multe pe Google Play. Este greu de anticipat care vor fi tendintele in materie de design, insa este, cu siguranta, mai usor sa alegem o mica parte dintre acestea, pe care sa o analizam. Haideti sa vedem cum culorile, ideile inovative si simplitatea aplicatiilor curente ne pot invata cate ceva despre design-ul pentru aplicatiile mobile.

Culorile in aplicatii

Culorile au fost intotdeauna o parte integranta a design-ului. Cu toate acestea, in ultima vreme aplicatiile folosesc culoarea ca baza a design-ului si nu doar pentru accente. Culoarea afecteaza foarte mult experienta generala a unei aplicatii prin determinarea starii de spirit. Acest lucru poate fi clar experimentat atunci cand comparam o aplicatie colorata cu una care este in mare parte alba.[adsenseyu1]

De multe ori, culoarea este folosita pentru a da personalitate unei aplicatii, pentru a o face prietenoasa, amuzanta sau eleganta. Aruncati o privire la aplicatii precum Rubie, Sky, Rise sau Peek.

Design-urile acestora sunt pline de nuante superbe, deoarece culoarea joaca un rol important in economia acestora. Rubie si Peek demonstreaza faptul ca design-urile intunecate nu trebuie sa foloseasca doar negru sau nuante de gri-inchis. Nu va limitati doar la acestea, incercati sa folositi culori precum mov-inchis sau rosu-inchis pentru a crea design-uri intunecate, dar totodata prietenoase.

Simplitatea interfetei de utilizator

Multe aplicatii au adoptat simplitatea si claritatea in interiorul design-ului lor. Este intr-adevar incantator sa ne gandim la un astfel de lucru. Designerii tintesc spre design-uri simple si curate de ani de zile, in special cu curentul minimalist. Cu toate acestea, tendintele actuale arata ca aceste caracteristici inca se pastreaza.

[adsenseyu1]

In 2012, Google a facut cateva cercetari, care au demonstrat ca site-urile web simple sunt mai bune. Website-urile simple sunt mai usor de “digerat”. Site-urile mai complexe necesita mai mult eforturi cognitive din partea vizitatorilor furnizand o experienta inferioara. Prin urmare, cu cat website-ul este mai simplu din punct de vedere vizual, cu atat mai bine.

Acelasi lucru este valabil si pentru aplicatiile mobile. Sa luam o aplicatie precum Product Hunt sau AirBNB. Ambele ofera interfete simple si clare, care afiseaza continutul bine si foarte organizat.

Product Hunt prezinta o multime de continut diferit sub forma de lista, iar derularea si cautarea in interiorul acesteia se face destul de usor. Asimilarea continutului nu este grea deloc. Acelasi lucru este valabil si pentru aplicatia AirBNB, cu toate ca aceasta are mult mai multa informatie de oferit. Pe orice pagina, indiferent daca este vorba de o lista sau mesaje, informatia prezentata nu este niciodata coplesitoare.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele servicii de web design, nu ezitati sa aruncati o privire pe Itexclusiv.ro, unul dintre cele mai bune site-uri in materie de servicii web.

0 Shares
You May Also Like