Sony VPL-VW5000ES – cel mai bun proiector de la SONY pentru home theater

0 Shares
0
0
0

Proiectorul de la Sony, VPL-VW5000ES este flagship-ul acestei companii, detasandu-se clar in gama proiectoarelor home theater, cu rezolutii de pana la 4k(de 4 ori full hd).

Conform ultimelor teste, acesta este mai bun decat ultimul flagship al celor de la Sony si anume VW1100ES, care exista deja la un pret de 28.000 de dolari, de un an de zile. Esti in cautare de proiector LED de firma? Intra pe Lanterne.ro!

Acest model, VW5000ES reprezinta clar un pas inainte, fiind de 2 ori si jumatate mai puternic din punct de vedere al luminozitatii.

Desigur, monitorul computerului tau sau al smartphone-ului nici macar nu pot afisa 1 sfert din calitatea imaginilor pe care le poate afisa un proiector bun, ce sa mai spunem de acest model cu adevarat spectaculos. Proiectorul este capabil de afisarea imaginilor cu rezolutia 1080i, 1080p si 4k.

[adsenseyu1]

Din punct de vedere al bugetului, VPL-VW5000ES nu este pentru cei slabi de inima. Pretul de lista este de “doar” 60.000 de dolari (Ura! Au rezistat tentatiei de a-i pune un pret de genul 59.995$), un pret deci peste posibilitatile utilizatorilor obisnuiti.

Dar, daca esti un entuziast al vizionarii in conditii de calitate profesionala iar costul nu este o problema, cu siguranta asta este un proiector pentru tine. Spre deosebire de modelele VW1100ES sau noile VW365 si VW665 (tot de la Sony), acesta este cu adevarat mare, cu design-ul simplist, sub forma unei cutii mari si negre, fara alte ornamente inutile.

Sony dispune de asemenea si de o versiune comerciala a acestui proiector, conform unor rapoarte ale Infocomm. VW5000ES este asteptat sa apara la sfarsitul primaverii in 2016, asa ca mai aveti putina rabdare. Daca vreti sa fiti siguri totusi ca veti detine unul, puteti face o precomanda la un dealer autorizat Sony.

Sony VW5000ES este luminos. Foarte luminos. Capacitatea sa este de maxim 5000 de lumeni. Daca te gandesti doar la aceasta putere, poti constata ca va fi mai mult decat suficienta pentru vizionarea meciurilor de exemplu intr-o camera iluminata si excelenta pentru vizionarea filmelor, intr-o camera intunecata.

[adsenseyu1]

Acest proiector, conform ultimelor teste, este aproape o opera de arta in domeniul vizualizarii de continut 4k. Mai exista unele de la JVC si Epson, ce ofera pixel shifting de la 1080p, care pot suporta si continut 4k, dar acest model de la Sony suporta continut 4k nativ. VW5000ES suporta si HDR (High dinamic range) sau continut DCI (standardul pe care il folosesc sistemele home theater).

Standardul DCI este gata sa va patrunda in case si apartamente, iar Sony dupa cate putem vedea, s-a pregatit intens pentru acest lucru.  Standardul Blu-Ray suporta si el DCI, deci nu va fi singurul proiector capabil de acest lucru.

Totusi gamutul de culoare este unul excelent, adica YCbCr 4:4:4:4 la o rezolutie de 4k si 60 de frame-uri (cadre) pe scunda si in momentul de fata, nu credem ca exista altceva pe piata (adica alt proiector), capabil de acest lucru.

Unele suporta maximum 30 de cadre pe secunda la acel gamut de culoare, dar nu mai mult. Acest proiector poate de asemenea sa emuleze standardul BT2020.

0 Shares
You May Also Like