Protectia sculelor electrice iarna

0 Shares
0
0
0

De cele mai multe ori protectia uneltelor in sezonul rece este una si aceeasi cu protectia investitiilor pentru ca iarna, din cauza temperaturilor foarte scazute, sculele si uneltele pot sa se deterioreze.

In acelasi timp pentru ca sculele sa reziste foarte bine este nevoie sa fie de calitate. Stim ca pentru majoritatea persoanelor cumpararea unor scule de calitate este o problema deoarece preturile sunt mari dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca pot fi gasite si reduceri scule electrice si atunci veti cheltui mai putin pe ele.

Sculele de mana nu sunt foarte afectate cand temperaturile sunt foarte mici, dar din cauza acestor temperaturi manerele confectionate din plastic pot sa devina mai sensibile si casante. Pentru a evita aceste probleme ar trebui ca inainte sa folositi unealta respectiva sa o lasati la temperatura camerei pentru o ora sau doua.[adsenseyu1]

Sculele de mana cofectionate din metal pot sa rugineasca din cauza umiditatii si variatiei de temperatura din camerele in care vor fi depozitate. Pentru ca aparitia ruginii sa fie prevenita este recomandat sa realizati in casa si rafturi pentru a depozita uneltele si sa aplicati pe unelte si substante de protectie contra rugina.

In legatura cu protectia sculelor electrice iarna acesta este un aspect care pune destule probleme pentru ca are nevoie de o pregatire laborioasa inainte de a intra in sezonul rece. Pe termen lung folosirea sculelor electrice care au stat in frig si o trecere foarte rapida de la frig la cald vor scadea semnificativ durabilitatea si performanta echipamentelor.

Sunt si cateva trucuri care sa va ajute sa pastrati sculele electrice in conditii optime iarna si primul ar fi curatarea sculelor inainte de a le depozita in garaje sau in magazii.

Dupa ce le curatati imbinarile si arcurile utilajelor care merg cu ulei trebuie unse cu lubrifianti speciali pentru a nu se deteriora pe timpul iernii. Verificati lamele sau ascutirea acestora inainte de a face depozitarea pentru ca la debutul noului sezon sculele sa fie in stare perfecta.

Inainte de a le depozita este recomandat sa goliti rezervoarele pentru alimentare. Pentru a goli complet rezervoarele se va turna continutul din rezervor aflat in trapa de umplere intr-un vas bine izolat. Ulterior se va porni motorul si se va lasa sa functioneze in gol pana cand acesta se va opri singur. Astfel veti fi siguri ca rezervoarele si furtunele sunt goale.

[adsenseyu1]

Pentru sculele electrice care functioneaza cu baterii este recomandat sa se scoata bateria inainte ca acestea sa fie depozitate pentru ca astfel nu va exista riscul ca acestea sa porneasca singure. Pe timpul iernii se recomanda pastrarea bateriilor in casa deaorece temperaturile foarte mici vor accelera descarcarea bateriilor.

Cel mai bun loc in care se pot depozita uneltele de mana si sculele electrice iarna este un loc ferit de inghet si de praf.

In cazul in care deja ati depozitat sculele electrice atunci va trebui sa pregatiti pentru utilizare doar uneltele de care veti avea nevoie pentru sezonul respectiv. Se va sterge freza pentru zapada de praf, se va face plinul acesteia si se va verifica si schimba uleiul. De asemenea se testeaza anvelopele si bujiile.

0 Shares
You May Also Like