Html 5 si optimizarea seo

0 Shares
0
0
0

Atunci cand discutati cu o firma de firma optimizare seo este foarte posibil sa vedeti ca acestia aduc in discutie utilizarea de HTML 5. Tocmai de aceea o sa va explicam in acest articol la ce va ajuta de fapt utilizarea de noi tehnologii in domeniul promovarii web si al internetului.

HTML 5 este in dezvoltare momentan si pentru orice specialist din SEO care vrea sa fie cu un pas inainte, unele cunostinte de HTML 5 si modul in care acest limbaj va afecta tehnicile pentru optimizare seo sunt informatii de baza pe care ar trebui sa le stie.

Este foarte adevarat ca toate schimbarile si conceptele noi din HTML 5 au un mare impact asupra dezvoltatorilor web si asupra celor care se ocupa de realizarea designului. Impactul acesta va fi mult mai slab in ceea ce priveste optimizarea pentru motoare de cautare insa este foarte departe de adevar sa se afirme ca HTML 5 nu influenteaza cu nimic tehnicile de promovare web si ca nu are nicio implicare in politica de seo organic.

HTML 5 urmeaza calea de ascensiune pe care si limbajul .NET a avut-o in ultima vreme si include si o serie de elemente extrem de utile. Initial si la prima vedere pare ca acest nou limbaj de marcare merge catre zona unui limbaj de programare cum ar fi PHP, dar de fapt el nu este deloc un limbaj de programare ci doar unul de marcare ce se bazeaza mai nou pe XML.

Tagurile si elementele noi din el arata ceva mai complex decat cele pe care le stiam noi insa asta se intampla numai la prima vedere. In realitate nu este cu mult diferit de HTML 4. De asemenea, una din ideile de baza utilizate in crearea acestui nou limbaj  a fost sa asigure certitudinea ca exista si o companibilitate inalta intre el si produsele lansate anterior si pentru acest lucru tot ceea ce putem spune este ca avem in fata reproiectarea limbajului de la 0.

Prin urmare daca va faceti griji ca trebuie sa il invatati ca pe un limbaj nou, de la zero sa stiti ca nu e cazul.

Cum urmeaza sa afecteze schimbarile din acest limbaj tehnicile prin care se facea optimizarea pentru motoarele de cautare?

Expertii din domeniul SEO ne spun ca cel mai probabil veti fi interesati de toate aceste schimbar abia in momentul in care ele va afecteaza in mod direct munca. Sunt mai multe schimbari si noi vom exemplifica doar o parte dintre ele.

O segmentare foarte buna a paginilor este foarte importanta. Motoarele de cautare sunt tot mai inteligente si sunt mai multe motive pentru care putem sa credem ca in prezent ele aplica o anumita segmentare paginilor.

De fapt aceasta segmentare inseamna ca o pagina e impartita in mai multe zone separate, in continut principal, secundar, meniuri, headere, footer, sectiuni de linkuri, etc. Toate aceste parti sunt tratate separat ca si intrari individuale. In prezent nu avem metode prin care sa spunem unui motor de cautare cum sa vada o pagina pe segmente insa va fi posibil in HTML 5.

0 Shares
You May Also Like