Fundatie rezistenta pentru siguranta ta

Fundatie rezistenta pentru siguranta ta

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste constructia unei case, este foarte important sa iei in calcul cele mai mici detalii, privind realizarea acesteia. Viitoarea ta locuinta, trebuie sa fie locul unde te simti confortabil si in siguranta. De aceea, de la bun inceput trebuie sa te asiguri ca iei in calcul toate elementele ce pot oferi asta.

Amenajarea interioara a unei locuinte, este importanta, dar rezistenta ei este pe primul loc. Subiectul principal al acestui articol este fundatia casei. Daca vrei sa afli mai multe informatii esti in locul potrivit.

Generalitati

Daca tot ai avantajul sa construiesti de la zero o casa, atunci trebuie sa faci lucrurile cum trebuie. Daca vorbesti despre o cladire veche, este destul de dificil sa iti dai seama ce surprize sunt sub ea. Nu este imposibil dar destul de dificil, plus ca sa repari ce nu a fost construit de la inceput bine, poate fi mult mai costisitor. De ce trebuie sapata o fundatie?

Aceasta este cea care ofera stabilitate si rezistenta casei, mai ales daca vorbim despre dezastre naturale, care nu pot fi controlate de nimeni. In afara de acest aspect, modul in care este realizata fundatia poate influenta nivelul de termoizolatie al locuintei si mai ales de hidroizolatie.

La ce detalii trebuie sa fii atent?

Cand creezi proiectul pentru fundatie, sunt cativa factori care trebuie luati in calcul precum inaltimea viitoarei constructii, forma acesteia, tipul de teren unde construiesti si daca zona respectiva este expusa aparitiei seismelor. In functie de aceste informatii vei alege tipul de fundatie pe care il vei construi si cu ce materiale.

De regula, acestea sunt din beton, din beton cu armatura de metal si inclusiv piatra poate fi un material bun pentru consolidarea unei fundatii. Betonul este preferat in schimb pentru cum reactioneaza acesta in relatie cu miscarile naturale ale pamantului. Important de retinut, este faptul ca nu trebuie folosit un tip de beton rigid, care poate crapa in timp.

In ziua de azi, gasesti pe piata mai multe tipuri de beton, special create pentru realizarea fundatiilor. Daca vizitezi un depozit care comercializeaza materiale de constructii precum placi de Bca Cluj, caramida, beton, ciment, tabla, sarma sudata etc, cu siguranta vei gasi materialul dorit.

Ce este esential de realizat la o fundatie?

Poti considera ca rezistenta unei fundatii este principalul lucru si cel mai important de realizat. Nu este suficient. In afara de materialele adecvate pentru constructia ei, trebuie sa realizezi si o hidroizolatie corespunzatoare. Infiltratiile pot deteriora in timp si cele mai rezistente materiale. Un lucru care trebuie luat in considerare in acest sens, este daca iti doresti ca locuinta ta sa aiba subsol sau nu.

Daca nu doresti asta, atunci hidroizolatia se poate face direct sub constructie. Daca iei in calcul constructia unui subsol, atunci aceasta trebuie facuta in exteriorul fundatiei. Etansarea fundatiei la contactul cu pamantul este foarte importanta pentru a asigura rezistenta atat a fundatiei cat si a hidroizolatiei. Avand aceste informatii si cu mai multa documentare, cu siguranta vei lua cele mai bune decizii.

0 Shares
You May Also Like