De unde faci rost de banii pentru vacanta?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, dupa un an in care ai muncit din greu, iti doresti sa poti sa pleci intr-o vacanta la munte sau la mare, in tara sau in strainatate, insa este posibil ca dintr-un motiv sau altul sa nu ai chiar toti banii de care ai nevoie pentru concediul mult visat.

Si cand te gandesti ca toti prietenii tai pleaca in vacante, si colegii se vor lauda dupa aceea ca au fost la mare sau in strainatate, parca nu ai vrea ca tu sa fii in situatia in care le spui ca ai preferat sa iti petreci vacanta acasa relaxandu-te.

Deci, va trebui sa faci ceva si sa gasesti o solutie buna pentru a gasi banii de care ai nevoie, insa cu siguranta nu le vei cere parintilor banii care iti sunt necesari pentru a pleca in vacanta.

In mod evident daca din timp te vei gandi la acest lucru, vei putea incerca sa obtii un credit de nevoi personale de la banca, iar astfel vei putea sa iti petreci vacanta oriunde iti doresti. Vei avea o rata lunara de platit, insa va merita sa platesti pentru ca iti vei petrece vacanta mult visata, pe care o astepti de un an de zile.

In cazul in care nu ai nevoie de o suma de bani foarte mare, atunci poti cauta o casa de amanet aur si sa iti amanetezi o parte din bijuteriile la care ai cam renuntat deja, si pe care nu le mai porti.

Probabil ca aceasta idee nu ti se pare una tocmai buna, insa daca stai sa te gandesti ca iti achiti imprumutul in momentul in care in cont iti intra banii pentru salariu, atunci parca este mult mai rentabil sa apelezi la un astfel de imprumut decat sa incerci un imprumut de la banca.

Daca te gandesti la aceasta varianta, ai un mare avantaj si anume faptul ca iti vei putea recupera bunurile amanetate atunci cand iti vei plati datoria. De exemplu daca ti-ai vinde bijuteriile, cu siguranta acestea nu le vei mai putea recupera.

In ceea ce priveste siguranta bunurilor pe care ai de gand sa le amanetezi, nu prea ar trebui sa iti faci griji pentru ca o casa de amanet este monitorizata video, si cu siguranta are si un contract incheiat cu o firma de paza, care intervine in orice moment este nevoie. Deci, bunurile pe care le amanetezi sunt in siguranta pana iti vei plati datoria si le vei recupera.

O alta idee care iti poate veni in minte este aceea de a incerca sa obtii un imprumut de la o Institutie Financiara Nebancare (Provident, iCredit etc), dar daca vei alege aceasta solutie, trebuie sa stii faptul ca vei avea de platit o dobanda foarte mare pentru suma imprumutata. De exemplu daca vei solicita un imprumut in valoare de 3000 de lei, cu siguranta vei plati aproximativ 4500 lei.

Deci, aceasta varianta ar cam trebui sa o excluzi din start, si sa te gandesti mai bine ori la un credit de nevoi personale, ori la un imprumut de la o casa de amanet.

Si totusi, parca nu ai vrea sa stii ca ai de platit in fiecare luna o rata doar pentru ca ai fost intr-o vacanta, asa ca mai bine te orientezi spre un imprumut de la o casa de amanet.

Daca esti o persoana de incredere, si iti platesti la timp datoria, iti vei putea recupera bunurile fara nici o problema.

0 Shares
You May Also Like