Cum sa gasesti casa potrivita pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Casa potrivita pentru tine si familia ta nu este greu de gasit atunci cand stii exact ce cauti si ce pret iti poti permite sa platesti pentru ea.

Pentru oferte de inchiriere apartamente in Cluj  sau in alte mari orase poti gasi cele mai bune oferte la agentiile imobiliare. Multi cumparatori isi pun destul de des intrebarea ce fel de casa ar trebuie sa cumpere, daca sa ia una veche sau una noua.

Primul criteriu la care ei sa gandesc in aceasta privinta este locatia viitoarei lor locuinte. In cazul celor vechi, locatia poate fi una mai avantajoasa. In plus, pretul poate fi mai scazut decat in cazul locuintelor noi, dar nu intotdeauna.[adsenseyu1]

Vechimea cladirii respective trebuie si ea luata in considerare, in special aspectele legate de rezistenta la seisme puternice. Trebuie sa il intrebi pe cel de la care cumperi casa respectiva cand au fost aduse ultima data unele imbunatatiri acelei case si cand au fost schimbate elemente ca instalatia electrica, cea termica si obiectele din baie sau bucatarie.

Inlocuirea unor astfel de elemente poate fi costisitoare si iti va afecta bugetul atunci cand trebuie sa executi unele reparatii la locuinta ta. Acoperisul casei poate fi invechit, centrala ei, reteaua de electricitate si obiectele sanitare pot prezenta probleme destul de mari daca nu sunt intretinute si chiar inlocuite.

Pe de alta parte, o locuinta noua nu iti va pune astfel de probleme si nu va necesita reparatii de intretinere timp de zeci de ani, daca materialele cu ajutorul carora ea a fost facuta sunt de calitate foarte buna.

Pentru o casa, in special una de dimensiuni mai mari, costurile legate de intretinere pot fi destul de ridicate, in special cele ale incalzirii pe timp de iarna. Din acest motiv, ar fi utila o instalatie cu termostat prin care sa se controleze mai bine consumul de energie din locuinta ta. Constructiile de tip nou sunt peferate de cumparatori deoarece ele ofera o garantie a rezistentei pentru o perioada mai lunga de timp.

[adsenseyu1]

O locuinta noua iti ofera posibilitatea unui design pe placul tau, iar tu ii poti configura interiorul inca din faza de constructie, daca doresti acest lucru. O locuinta noua va fi mereu mai usor de intretinut decat una veche, iar constructorul iti va oferi si garantie pentru calitatea lucrarilor executate. In general, locuintele noi sunt situate in ansambluri rezidentiale situate la marginea marilor orase.

Daca te muti intr-un ansamblu rezidential, trebuie sa iei in calcul si alte cheltuieli. Poti plati anumite taxe implicate de intretinerea intregului ansamblu sau trebuie, in unele cazuri, sa participi la luarea deciziilor care sunt luate.

Daca vrei sa cumperi o locuinta noua, nu vei putea negocia mult din pretul cerut de cumparator, insa vei obtine o reducere de circa 5% din pretul ei daca vei achita pe loc locuinta pe care o cumperi. Intotdeauna este bine sa incerci sa negociezi cu vanzatorul unei locuinte pentru a vedea daca el este dispus sa reduca pretul, in anumite conditii.

0 Shares
You May Also Like