Cum sa deschizi un cont bancar al companiei israeliene?

0 Shares
0
0
0

Deschiderea unui cont bancar al companiei israeliene este mai complicata ca niciodata, in special pentru companiile detinute de resortisanti straini. Procesul se complica exceptional atunci cand acei proprietari straini sunt cetateni ai SUA.

S-ar putea crede ca bancile israeliene ar fi incantate sa deschida un cont de companie cu un flux mare de numerar. Totusi, acesta nu este de obicei cazul. Problema consta in obligatiile suplimentare de raportare impuse bancilor israeliene in ultimul deceniu.

Datorita preocuparilor cu privire la spalarea banilor pe de o parte si a lipsei rapoartelor de venit ale cetatenilor americani, pe de alta parte, bancile sunt obligate sa prezinte rapoarte catre multe entitati cu privire la operatiunile simple de cont, in special in ceea ce priveste conturile companiei.

Bancile sunt extrem de ingrijorate de eventualele sanctiuni si de documentele oneroase atunci cand vine vorba de companii si cetateni straini, in special cetateni americani.

Care sunt posibilele complicatii, care sunt documentele necesare si banca poate refuza pur si simplu inregistrarea unui cont? Ei bine, veti descoperi raspunsul acestei intrebari in urmatoarele randuri, insa veti putea accesa si http://www.si-law.ro pentru a lua legatura cu Samy Ilie, cel mai bun avocat strain din Israel, care va va oferi cele mai bune informatii, si care va va putea ajuta pentru a deschide un cont  bancar in aceasta tara.

BANCILE TREBUIE SA RAPORTEZE TRANZACTIILE FINANCIARE:

In ultimii ani, au fost adoptate mai multe legi si reglementari israeliene si americane care vizeaza combaterea spalarii banilor si evaziunii fiscale. Cea mai importanta in ceea ce priveste activitatea bancara a fost Legea privind respectarea impozitelor in conturi externe (FATCA).

Aceasta lege impune tuturor institutiilor financiare din intreaga lume sa raporteze autoritatilor fiscale americane orice tranzactii efectuate de un cetatean american. Acest raport este necesar chiar daca cetateanul american isi are resedinta permanenta si lucreaza in strainatate si chiar daca este doar unul dintre proprietarii contului.

O institutie care nu reuseste sa faca un astfel de raport este supusa amenzilor grele pentru orice afacere de afaceri din SUA.

Datorita acestei legislatii, bancile sunt atente cand cetatenii straini sau companiile deschid noi conturi bancare. Suspiciunea este cu atat mai grea, cand reprezentantii sau proprietarii companiei sunt americani.

Lipsa cooperarii este in mod natural frustranta, dar bancile au motivele lor. Aceste politici incearca sa evite raportarile internationale complicate necesare pentru conturi chiar inocente si inactive.

DESCHIDEREA UNUI CONT BANCAR AL COMPANIEI ISRAELIENE – URMATORUL PAS DUPA INREGISTRAREA COMPANIEI

De obicei, imediat dupa inregistrarea unei companii straine in Israel sau infiintarea unei companii locale detinute de resortisanti straini, este necesar sa deschideti un cont bancar dedicat al companiei.

Proprietarii unici (Osek Morshe in ebraica) a caror cifra de afaceri financiara este mica isi pot folosi contul personal bancar pentru a gestiona afacerea. Dar pentru a gestiona conturile bancare ale companiei, oricat de mari sau mici, este necesar un cont bancar separat. Contul ar trebui sa fie transparent pentru membrii conducerii in scopuri de monitorizare.

UNDE AR TREBUI INREGISTRAT UN CONT BANCAR AL COMPANIEI ISRAELIENE?

Reamintim, separarea dintre conturile personale si cele de afaceri este extrem de importanta. Uneori merita sa deschizi un cont la o sucursala din apropierea resedintei de proprietari, pentru ca ei stiu si se inteleg cu managerii de acolo.

Exista insa sucursale bancare care sunt specializate in servicii de afaceri, in special pentru companii de inalta tehnologie sau start-up-uri cu cifra de afaceri variabila si multe tranzactii de afaceri cu entitati straine. Consultati expertii pentru a gasi banca si sucursala potrivita pentru compania dvs.

CE DOCUMENTE SUNT NECESARE PENTRU A DESCHIDE UN CONT BANCAR PENTRU O COMPANIE DIN ISRAEL?

De remarcat este faptul ca fiecare banca, sau chiar sucursale diferite ale aceleiasi banci, pot solicita documente usor diferite pentru inregistrarea unui cont.

Documentele depind si de tipul companiei, de tipul de cont si de masura in care partile interesate ale bancii sunt interesate sa faciliteze deschiderea contului. Cu toate acestea, este foarte probabil sa vi se solicite sa furnizati urmatoarele documente:

  • Decizia consiliului de companie de a deschide un cont;
  • Documentele de inregistrare si statutele companiei;
  • Lista semnatarilor autorizati, inclusiv fotocopiile actelor de identitate / pasapoartelor straine;
  • Situatii financiare (Daca Compania are deja o cifra de afaceri financiara);
  • Declaratie FATCA Declaratie a avocatului pentru actiunile preconizate in contul respectiv.

CONTACTATI PROFESIONISTII DIN DOMENIUL DREPTULUI CORPORATIV ISRAELIAN

Fie ca aveti nevoie sa inregistrati o companie in Israel, sa deschideti un cont bancar al companiei pentru o companie / amuta sau daca aveti nevoie de reprezentare legala, expertii cu care puteti lua legatura accesand site-ul http://www.si-law.ro, va vor putea fi de mare folos.

Exista mai multe case de avocatura care se ocupa de astfel de cazuri, insa in mod evident este indicat sa discutati mai intai cu un avocat renumit precum Samy Ilie, care va poate ajuta in ceea ce priveste deschiderea contului (si nu numai).

0 Shares
You May Also Like