Cum sa alegi cel mai bun mod de a vinde bitcoin

0 Shares
0
0
0

Nu exista o modalitate cea mai buna de a vinde bitcoin pentru toata lumea, pentru ca ceea ce functioneaza bine pentru o persoana poate sa nu fie neaparat o potrivire pentru urmatoarea. In schimb, este vorba de a afla ce optiune este alegerea potrivita pentru tine. Puteti face acest lucru punandu-va cateva intrebari importante:

  • Doriti sa vindeti bitcoin pentru USD sau o alta criptomoneda?
  • Cat de rapid doriti sa va vindeti bitcoinul?
  • Sunteti dispus sa acceptati un pret cu mult sub nivelul pietei sau doriti sa negociati cel mai bun pret posibil?
  • Daca vindeti in USD, cum doriti sa primiti plata?

Acest lucru ar trebui sa va ajute sa decideti cum doriti sa va vindeti bitcoin si puteti sa va dati seama care platforma are toate functiile de care aveti nevoie. Cand comparati optiunile, asigurati-va ca luati in considerare:

Pret. Cum se compara rata de schimb pe care o veti compara cu cele oferite de alte platforme?

  • Taxe. Comparati orice taxe de tranzactionare care se aplica si daca exista o taxa pentru retragerea de fonduri in contul dvs. bancar sau in portofelul crypto.
  • Limitele de tranzactionare si retragere. Exista vreo limita pentru cantitatea de bitcoin pe care o puteti vinde sau pentru cat USD puteti retrage din cont?
  • Caracteristici de securitate. Exista masuri de securitate pentru a va proteja fondurile si datele private, de exemplu, autentificarea cu 2 factori sau un sistem de reputatie pentru cumparatori si vanzatori?
  • Relatii Clienti. Daca ceva nu este in regula cu tranzactia dvs., cum veti putea contacta serviciul de asistenta pentru clienti? In ce ore este disponibil suport?
  • Reputatie si recenzii. Cautati recenzii online si verificati postarile de pe alti utilizatori pe cripto pentru a afla daca ar recomanda un anumit schimb de schimb, o platforma de tranzactionare sau un furnizor de bancomat bitcoin.

Cum sa vand bitcoin: care sunt optiunile mele?

Vanzarea pe un schimb de criptomonede

Aceasta este cea mai populara optiune pentru oricine doreste sa vanda bitcoin. Dupa cum arata ghidurile de mai sus, este destul de usor sa vandi bitcoin pe un schimb criptat si poti face totul din confortul canapelei tale.

Schimburile actioneaza ca un intermediar – ceea ce inseamna ca atat tu, cat si cumparatorul va trebui sa va incredintati fondurile pe platforma preferata, iar schimbul respectiv va impune taxe de tranzactionare pentru a lua o reducere a fiecarei tranzactii.

Utilizarea unui schimb inseamna ca aveti optiunea sa va transformati bitcoinul in USD si sa retrageti fondurile in contul dvs. bancar sau sa va schimbati BTC pentru aproape orice alta criptocurrency existenta. De la Coinbase la Binance si Huobi, exista o gama uriasa de platforme de schimb din care sa alegeti, astfel incat sa puteti face cumparaturi pentru cea care se potriveste nevoilor dumneavoastra.

Cu toate acestea, asigurati-va ca sunteti la curent cu orice taxe de tranzactionare si limite de retragere care se aplica inainte de a alege un schimb.

Vanzarea prin intermediul unei platforme peer-to-peer

Acest tip de tranzactii va ofera optiunea de a vinde bitcoin-ului dvs. catre o alta persoana. Pietele online peer-to-peer va ofera mai multa libertate si control asupra specificului tranzactiei – puteti seta pretul, nominaliza modul in care doriti sa primiti plata si apoi asteptati cumparatorul potrivit.

Modul in care are loc efectiv vanzarea va varia in functie de platforma peer-to-peer pe care o utilizati. De exemplu, in timp ce unele platforme accepta doar transferuri bancare online, site-uri precum LocalBitcoins accepta totul, de la numerar si carduri de credit la transferuri PayPal si Western Union.

Procesul de inregistrare variaza de la platforma la platforma, dar unele piete peer-to-peer va permit sa tranzactionati cu un anumit nivel de anonimat. Cu toate acestea, va trebui sa fiti dispus sa acceptati ca vanzarea in acest mod poate dura mai mult decat alte optiuni si va trebui sa concurati cu alti vanzatori pentru a atrage atentia unui cumparator adecvat.

Vanzarea prin bancomat bitcoin

ATM-urile Bitcoin va permit sa depuneti numerar si sa-l convertiti in bitcoin. Cu toate acestea, unele dintre aceste bancomate va permit, de asemenea, sa tranzactionati in directia opusa – cu alte cuvinte, convertiti soldul BTC in moneda fiat, astfel incat sa puteti retrage numerar.

Principalul avantaj al acestei abordari este ca ofera acces rapid la numerar, oferind o modalitate instantanee de a transforma monedele tale digitale in bani reali.

Din pacate, bancomatele bitcoin pot fi greu de gasit si, chiar daca te potrivesti cu unul, nu exista nicio garantie ca va suporta vanzarea de servicii. De obicei, va trebui sa furnizati o forma de identificare inainte de a putea finaliza o tranzactie si veti fi dispusi sa acceptati taxe mari in comparatie cu alte optiuni de vanzare.

Vanzarea in persoana

Vrei sa vinzi ceva BTC unui prieten sau membru al familiei? Daca au deja un portofel bitcoin configurat, procesul este usor. Tot ce trebuie sa faceti este sa scanati portofelul cod QR sau sa-i copiati adresa, sa le transferati BTC si sa acceptati plata de la ei in numerar sau ca transfer bancar.

Totusi, este posibil sa aveti in vedere si vanzarea bitcoinului dvs. catre o persoana aleatorie, poate cineva care v-a contactat printr-o piata peer-to-peer sau pe care ati aranjat sa va intalniti prin intermediul unui forum online.

Nu este nevoie de un om de stiinta racheta pentru a afla ca aceasta poate fi o miscare riscanta, asa ca este o idee buna sa va aranjati intalnirea printr-un site care are un fel de sistem de rating pentru a va ajuta sa evaluati legitimitatea celeilalte parti.

Luarea masurilor de siguranta normale, cum ar fi aranjarea intalnirii intr-un loc public, este de asemenea o necesitate.

0 Shares
You May Also Like