Cum sa alegeti si sa decorati bradul de Craciun?

Cum sa alegeti si sa decorati bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Cand sosesc sarbatorile de Craciun, bradul  de Craciun devine un element decorativ indispensabil in orice casa. Il umplem cu ornamente si lumini, plasandu-l intr-un loc foarte vizibil, astfel incat vizitatorii sa-l poata vedea atunci cand intra in casa.. dar stim cum sa alegem modelul care ni se potriveste cel mai bine?

Acesta ar fi primul lucru pe care ar trebui sa-l facem inainte de a ne gandi la decorarea sa.

Cum alegi bradul de Craciun perfect pentru nevoile tale?

Primul lucru de care ar trebui sa tinem cont este daca ne dorim un brad artificial sau unul natural. Cea mai recomandata si ecologica este prima optiune, dar daca preferati unul natural, odata ce sarbatorile s-au terminat, plantati-l intr-o anumita zona din curte.

Dupa alegerea noastra, va trebui sa ne concentram asupra dimensiunii, care va depinde de dimensiunea casei noastre. Daca locul in care il vom aseza este foarte mare, se recomanda ca bradul sa fie mare, astfel incat sa ocupe spatiul maxim posibil si sa iasa in evidenta.

In cazul in care spatiul este mic, un brad mare poate fi o problema atunci cand ocupa foarte mult loc . Joaca-te cu proportiile astfel incat decorul sa arate perfect.

Un alt lucru de retinut este frunza bradului. Le putem gasi mai mici si mai solide, care de obicei au ramuri mai apropiate si mai groase. Exista, de asemenea, cele inalte, subtiri, cu ramuri mai separate. In cele din urma, gasim o optiune intermediara cu proportii mai echilibrate. Ca intotdeauna, alegerea unuia sau a altuia va depinde de gusturile noastre.

In cele din urma exista problema culorii. Desi verdele este culoarea predominanta, putem gasi diferite nuante, de la verde mai viu la alte verdeturi care au tendinta spre maro. In ultimii ani, brazii cu tonuri albe au dobandit o mare importanta.

Chei pentru a decora bradul  de Craciun

Odata ce ne-am ales bradul, va fi timpul sa incepem cu decorarea lui. Pentru aceasta nu trebuie sa uitam elemente clasice, cum ar fi globurile de Craciun, ghirlandele, instalatii de Craciun sau steaua bradului de Craciun,printre altele. Oricum, pentru ca decorul sa fie perfect, iti lasam cateva sfaturi care te vor ajuta.

Alegerea gamei de culori

Alegerea culorilor este unul dintre punctele fundamentale de plecare de care trebuie sa tinem cont inainte de a incepe cu decorarea. Trebuie sa alegem o paleta de culori care se combina intre ele pentru a obtine o estetica mai buna si o uniformitate mai placuta. Culori, cum ar fi albastru, argintiu sau auriu nu ar trebui sa lipseasca.

Stil unificat

Trebuie sa evitam supraincarcarea acesteia pentru a nu intalni un rezultat rasunator. Pentru a evita acest lucru, puteti grupa accesoriile dupa tonuri sau stiluri pentru a decide care este cel mai potrivit pentru ceea ce cautam.

Urmati un curs firesc  atunci cand decorati

Una dintre cele mai importante chei atunci cand decorati bradul este sa urmati o ordine atunci cand plasati elementele care vor face parte din decor. Desi pare o prostie, este recomandabil sa o urmati astfel incat designul sa fie impecabil.

Pentru a face acest lucru, ceea ce este recomandat este sa incepem cu luminile, astfel incat sa le putem ascunde atunci cand folosim, in aceasta ordine, globurile, panglicile, accesoriile agatate sau steaua care va impodobi partea de sus a bradului nostru.

0 Shares
You May Also Like