Cum poti obtine bani rapid valorificand bunurile pe care le ai?

Cum poti obtine bani rapid valorificand bunurile pe care le ai?

0 Shares
0
0
0

Ultima criza economica a adus pe piata casele de amanet din nou, acestea fiind firme de care multi uitasera cu desavarsire. Din pacate, multe familii au fost nevoite sa apeleze la aceste entitati cautand surse rapide de bani care sa le permita sa faca fata cheltuielilor cotidiene. Casele de amanet au un mod foarte avantajos de a functiona si de aceea tot mai multe persoane apeleaza la ele.

Sa incepem cu definitia. Casele de amanet sunt entitati private al caror model de afaceri se bazeaza pe imprumutul banilor imediat clientilor lor pe baza valorii unui bun pe care clientul il ofera casei de amanet drept garantie sau gaj.

Un gaj este un bun de valoare pe care casa de amanet il va lua daca nu platiti la timp imprumutul. De exemplu, o bijuterie, un ceas de aur, antichitati, un dispozitiv electronic, o masina si chiar o casa, pot fi obiecte lasate gaj. In prezent, smartphone-urile, tabletele, computerele si cartile electronice sunt foarte populare ca garantie, insa tot mai multe persoane apeleaza la amanet autorurisme.

Multe case de amanet s-au specializat intr-un tip specific de bunuri. De exemplu, casele de amanet in care este primit doar aurul sau unde sunt primite doar antichitatile, au creat mediul perfect in care aceste obiecte sa se conserve cel mai bine. Cu toate acestea, predomina casele de amanet generaliste si care accepta orice tip de produs.

Functionarea caselor de amanet este destul de simpla. Orice persoana care se dovedeste a avea varsta legala poate merge la o casa de amanet unde poate prezenta bunul pe care vrea sa il ofere drept garantie si pentru care doreste valoarea in bani. O persoana responsabila din cadrul casei de amanet va evalua starea bunului pentru a-i determina valoarea si, in functie de aceasta, va comunica clientului valoarea oferita.

Exista doi factori care influenteaza cel mai mult evaluarea bunului:

  • Starea generala a acestuia – angajatii de la casa se amanet  vor verifica starea fizica a bunului, daca iti lipsesc piesele si daca functioneaza corect. Acest din urma detaliu este esential daca trebuie sa faca o vanzare viitoare a bunului respectiv.
  • Cererea produsului .- produsele care se vand rapid sunt evaluate mai bine decat cele care sunt mai dificil de introdus pe piata, de aici cresterea interesului pentru dispozitivele electronice.

Casa de amanet trebuie sa informeze potentialul client cu privire la toate conditiile de imprumut: care va fi rata dobanzii aferente, care este comisionul de protectie, modul de plata, care vor fi conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea sa iti recuperezi bunul si lista poate continua.

In cazul in care ambele parti sunt de acord se va semna un contract. In lipsa altor probleme, o operatiune de acest tip se termina intr-un timp foarte scurt, astfel incat  persoana care are nevoie urgenta de bani ii poate obtine fara documente sau proceduri birocratice excesive in doar o ora.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care amanetul este unul dintre cele mai solicitate servicii de catre persoanele care au urgent nevoie de bani.

 

0 Shares
You May Also Like