Cum funcționează aromaterapia?

0 Shares
0
0
0

Timp de secole, uleiurile esențiale și-au demonstrat potențialul curativ asupra corpului, minții și spiritului. Aceste molecule de aromă sunt substanțe chimice organice foarte puternice, obţinute din plante, care pot lupta cu bolile, bacteriile, virușii și ciupercile.

Proprietăţile uleiurilor esenţiale

Caracterul lor versatil de natură antibacteriană, antivirală, antiinflamatoare, precum şi potenţialul de întărire imunitară cu efect hormonal, glandular, emoțional, circulator, calmant, amplificator de memorie și vigilență, este bine documentat de mulți oameni de știință. Multe studii şi proiecte pilot au fost efectuate pe oameni pentru a descifra natura și rolul uleiurilor esenţiale în boli și diverse afecţiuni.

Aceste uleiuri sunt cunoscute pentru caracterul lor specific energetic, deoarece efectul lor nu se pierde cu timpul și vârsta. Proprietățile de stimulare ale acestor uleiuri, aflate în structura lor, seamănă foarte mult cu efectele hormonilor asupra organismului.

Potențialul de penetrare al acestor uleiuri pentru a ajunge la țesuturile subcutanate este unul dintre principiile importante ale aromaterapiei. Efectele uleiurilor sunt, de asemenea, complexe și subtile datorită structurii lor complexe și proprietăților chimice. Mecanismul acțiunii lor implică integrarea uleiurilor esențiale într-un semnal biologic al celulelor receptorilor din nas atunci când sunt inhalate. Semnalul este transmis către creierul limbic și hipotalamus prin bulbul olfactiv. Aceste semnale determină creierul să elibereze hormoni, cum ar fi serotonina, endorfina etc., pentru a lega sistemul nostru nervos de celelalte sisteme ale corpului, asigurând schimbarea dorită și oferind o senzație de ușurare. Serotonina, endorfina și noradrenalina sunt eliberate cu ajutorul aromaterapiei, pentru a da efectul așteptat calmant, euforic și stimulator asupra minții și corpului.

Aromoterapie cosmetică

Această terapie utilizează anumite uleiuri esențiale în componenţa produselor cosmetice pentru piele, corp, față și păr. Aceste produse sunt folosite pentru diferitele lor efecte: de curățare, hidratare și tonifiere. O piele sănătoasă poate fi obținută prin utilizarea uleiurilor esențiale în produsele pentru față. La nivel personal, aromaterapia cosmetică a corpului va fi o modalitate simplă și eficientă de a utiliza aromaterapia.

Aromoterapie prin masaj

S-a demonstrat că utilizarea uleiului de semințe de struguri, migdale sau jojoba în ulei vegetal pur în timpul masajului are efecte minunate. Acest lucru este cunoscut și sub numele de atingerea vindecătoare a terapiei prin masaj.

Aromoterapie medicală

Fondatorul aromoterapiei moderne Rene-Maurice Gattefosse a folosit uleiuri esențiale pentru masajul pacienților în timpul intervențiilor chirurgicale, utilizând astfel cunoștințele de aromoterapie medicală cu privire la efectul uleiurilor esențiale asupra afecțiunilor medicale diagnosticate clinic.

Aromoterapie olfactivă

Inhalarea uleiurilor esențiale a dat naștere aromoterapiei olfactive, în care simpla inhalare a dus la o stare emoțională îmbunătățită, calmă, de relaxare sau întinerire a corpului uman. Eliberarea stresului este indusă cu arome plăcute care deblochează amintirile legate de mirosuri. Notă: uleiurile esențiale sunt completate cu tratamentul medical și nu pot fi niciodată luate ca înlocuitor al acestuia!

Psiho-aromaterapie

In psiho-aromaterapie, anumite dispoziţii şi emoţii pot fi obţinute prin uleiuri esenţiale, oferind plăcerea relaxării, revigorării sau o amintire plăcută. Aest tip de terapie funcţionează prin inhalarea directă a uleiurilor prin difuzarea acestora în camera unui pacient.

Puteţi afla mai multe despre tipurile de aromaterapie, uleiuri esenţiale şi beneficiile acestora asupra stării noastre fizice şi emoţionale de la aromaterapeut Diana Gubas, specializată în Aromaterapie cu Diplomă Internaţională, de la care veţi afla cum puteţi integra în viaţa dvs puterea naturii din uleiurile esenţiale.

0 Shares
You May Also Like