Cine sunt si cu ce se ocupa avocatii comerciali?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre avocatura, mai intai de toate, lumea ar trebui sa stie faptul ca avocatura este o profesie, si nicidecum o meserie, iar in plus, practicarea acestei activitati reprezinta o profesie nobila, iar avocatura in fapt este un mod de viata.

Trebuie mentionat insa faptul ca acest mod de viata nu este unul plin doar de momente placute, ci este un mod de viata care inseamna realitate, care inseamna sacrificii si de multe ori, necesita renuntarea la acele placeri normale ale vietii, sau la timpul petrecut alaturi de familie.

Cu siguranta, atunci cand auzi cuvantul avocat, sau cand iti vine in minte aceasta profesie, te gandesti la faptul ca un singur avocat se ocupa de tot felul de activitati sau de procese, comerciale, fiscale, civile, si asa mai departe, insa lucrurile cu siguranta nu stau chiar asa.

De fapt, sunt mai multe tipuri de avocati, fiecare dintre ei avand mai multe cunostinte intr-un anumit domeniu, asa ca poti sa intalnesti de exemplu un avocat comercial, vei putea intalni avocat fiscal, sau un avocat civil, iar fiecare dintre acesti avocati, va avea cunostinte intr-un alt domeniu.

Si daca am amintit mai intai de toate avocatul comercial, firesc ar fi sa discutam putin despre ce inseamna aceasta profesie.

Ei bine, un avocat comercial trebuie sa apere toate interesele clientilor pe care ii reprezinta in procesele legate de afacerile acestora sau de activitatile lor comerciale.

In cele mai multe cazuri, un astfel de avocat este angajat de catre o firma de avocatura, sau sunt si avocati care au firma lor de avocatura unde au angajati alti avocati, sau de ce nu, un astfel de avocat poate sa fie chiar si un jurist independent.

Sunt avocati comerciali care pot sa fie parteneri sau co-proprietari ai unui cabinet de acovaruta, iar acestia pot sa reprezinte firmele in cadrul proceselor contra unui onorariu financiar, fie pot colabora cu firmele respective pe baza de contract pe termen lung.

Un avocat comercial trebuie sa analizeze toate problemele din punct de vedere juridic al firmei care l-a angajat, va trebui sa ofere firmelor angajatoare consultanta privind remediile legale dar si sansele de a castiga procesul.

Deasemenea, un avocat comercial trebuie sa ofere sfaturi utile clientilor pentru remedierea anumitor situatii neplacute, fara a fi nevoie de judecata, si va trebui sa recomande solutii ideale fata de cealalta parte sau fata de alte organisme ori institutii.

Rolul unui avocat comercial mai este si acela de a reprezenta clientul in negocieri cu partea adversa sau cu orice alte firme ori persoane fizice, pentru ca sa obtina cel mai bun rezultat pentru clientul sau.

Acesti avocati comerciali isi desfasoara activitatea de obicei in spatiile de birou si in salile de tribunal, acolo unde atmosfera de lucru este una confortabila.

Activitatea aceasta necesita foarte mult exprimarea verbala dar si tehnologia computerizata, telefonul sau faxul, dar si laptopul sau alte echipamente de lucru.

Ei bine, cam acestea sunt cele mai importante detalii pe care ar cam trebui sa le cunosti despre ce reprezinta profesia de avocat comercial.

 

0 Shares
You May Also Like