Cele mai intalnite obstacole in calea optimizarii seo

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tina seama cei care detin o afacere online este, de departe, procesul de optimizare seo. Optimizarea seo este esentiala pentru succesul oricarei afaceri care functioneaza cu exclusivitate in mediul online.

Cea mai mare provocare in abordarile seo este aceea de a gasi un continut echilibrat care sa satisfaca atat vizitatorii paginii web cat si asa-numitii “spiders” (programe software pe care motoarele de cautare le utilizeaza la analiza si ierarhizarea paginilor web) ai motoarelor de cautare. Un site care este interesant pentru utilizatori ar putea sa nu valoreze nici macar doi bani pe radarul unui motor de cautare.

[adsenseyu1]

Un site care este optimizat pentru motoarele de cautare ar putea fi considerat sec si neinteresant pentru utilizatori. Este, de obicei, o idee buna ca prima data sa cream o experienta atragatoare pentru vizitatori, ca mai apoi sa rafinam designul paginii, astfel incat motoarele de cautare sa le gaseasca usor.

O problema potentiala cu modul in care programele spider ale motoarelor de cautare se “catara” pe site-uri se leaga de fisierele media. Cei mai multi dintre cei care navigheaza pe net nu vor sa se uite la pagina dupa pagina plina doar cu text. Vor pagini care sa includa si fotografii, clipuri video sau alte forme media pentru a imbunatati experienta de navigare.

Din pacate, majoritatea motoarelor de cautare sar peste imagini si continut video atunci cand indexeaza un site. Pentru site-urile care utilizeaza foarte multe fisiere media pentru a transmite informatii, acest lucru constituie o problema destul de mare. Unele pagini web interactive nu au foarte mult text, ceea ce ofera programelor spider foarte putina informatie atunci cand acestea construiesc indexul.

Webmasterii cu site-uri care se bazeaza pe fisiere media ar putea fi tentati sa foloseasca unele dintre tehnicile seo black hat pentru a inclina terenul de joc in favoarea lor, insa, de obicei, acest lucru constituie o idee destul de proasta. Si asta pentru ca motoarele de cautare importante imbunatatesc constant programele spider pentru ca acestea sa identifice si sa ignore (sau, mai rau, sa penalizeze) site-urile care utilizeaza tehnici seo black hat.

Cea mai buna abordare pentru acesti webmasteri este sa foloseasca cuvinte-cheie in locuri importante precum titlul paginii si sa obtina linkuri de la alte pagini care sa se concentreze pe un continut relevant.

[adsenseyu1]

Optimizarea unui site nu este intotdeauna directa sau usoara, motiv pentru care unii webmasteri cer ajutorul unui consultant seo. Atunci cand ne bazam pe un consultant seo, este foarte important sa verificam acreditarile, palmaresul si clientela acestuia. O alta idee buna este sa ne informam constant in legatura cu problemele seo (in cazul in care consultantul ne recomanda sa folosim o tehnica black hat, iar webmasterul urmeaza acest sfat, motoarele de cautare ar putea trage ambele parti la raspundere).

Cele mai multe firme seo, insa, sunt intreprinderi complet legitime care urmeaza doar filosofia white hat seo. Acestea ajuta webmasterii sa finiseze aspectul paginii web, sa aleaga cuvintele-cheie potrivite pentru a creste traficul si faciliteaza schimbul de linkuri intre site-urile cu continut complementar.

Pentru mai multe detalii legate de optimizarea seo accesati Danbradu.com.

0 Shares
You May Also Like