Ce sunt constructiile metalice?

0 Shares
0
0
0

Constructiile de orice tip sunt menite sa satisfaca doua cerinte principale din care deriva in mod automat celelalte solicitari.

Satisfacerea notiunii de confort dar si atingerea exigentelor de siguranta sunt notiunile principale despre care discutam atunci cand luam in calcul realizare unei structuri, fie ca vorbim despre constructii metalice sau despre constructii din materiale traditionale, precum betonul si zidaria.

Gama de constructii metalice este una variata, ea incluzand de fapt toate tipurile de constructii ce au ca baza structura metalica. O structura metalica poate asigura caracterul portant al unei cladiri, aceasta putand suporta foarte bine sarcinile la care cladirea va fi supusa ulterior.

Constructiile metalice au ramificatii in toate domeniile noastre de activitate, incepand de la cel casnic, destinat uzului propriu si terminand cu cel industrial sau agro-zootehnic.

[adsenseyu1]

Putem vorbi asadar despre case de locuit pe structura metalica, unifamiliale sau cu regim multiplu, despre hale industriale destinate spatiilor de productie sau stocarii anumitor produse, si despre grajduri, silozuri sau hambare ce vor avea ca structura de rezistenta o structura prefabricata din metal.

Cand vorbim despre constructii metalice vorbim in consecinta despre structuri usoare, a caror greutate este foarte redusa, mai ales daca facem o comparatie intre materialele acestea, si cele care erau utilizate pana in prezent. Tocmai de aceea folosirea lor aduce multiple beneficii, si probabil ca acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai mult aceste schelete metalice pot fi vazute pe marile santiere din tara.

Constructiile civile au probabil cel mai mult de castigat din aceasta situatie. Fie ca vorbim despre cladiri unifamiliale sau despre constructii multietajate, ele au proprietatea de a oferi un grad sporit de siguranta si confort. Mai mult decat atat, constructiile metalice sunt un real ajutor si atunci cand vine vorba despre realizarea unor detalii constructive sau arhitecturale mai delicate, caz in care betonul nu ar putea mai mult ca sigur sa faca fata.

In cazul industriilor vorbim despre aceleasi beneficii si inca despre ceva in plus. Cu totii stim ca nivelul solicitarilor in mediul industrial este mult mai ridicat decat in cazul constructiilor obisnuite. Tocmai de aceea folosirea otelului este atat de importanta, deoarece aceste element poate oferi mai multa siguranta in exploatare decat orice stiam noi pana acum.

[adsenseyu1]

In cazul agriculturii si al zootehniei putem afirma ca aceste structuri vor avea menirea sa protejeze mult mai bine elementele pe care acestea le gazduiesc, iar faptul ca din considerente de amplasare ne confruntam si cu solicitari dinamice din cele mai diverse nu reprezinta o problema pentru constructiile metalice.

Suntem asadar oarecum dependenti de folosirea otelului in ceea ce priveste spatiile in care ne desfasuram activitatea. Dincolo de necesitate mai exista si beneficiile care vin “la pachet” o data cu folosirea acestor de sisteme metalice. Important este insa faptul ca trebuie sa realizam cat de mult au evoluat aceste sisteme si cat de multe schimbari aduc acestea.

Pentru a fi cat mai la curent cu aceste modificari, ne putem arunca un ochi critic asupra portofoliilor anumite firme de profil precum www.dkrconstruct.ro. Aici putem gasi o serie de informatii relevante despre acest domeniu vast, care ne pot edifica si mai bine cu privire la folosirea constructiilor metalice in mod eficient.

0 Shares
You May Also Like