Ce este aurul?

0 Shares
0
0
0

Aurul pur este un metal dens, de o culoarea galbuie si o stralucire incredibila. Acesta este foarte moale si maleabil. In ceea ce priveste aurul care se foloseste pentru confectionarea bijuteriilor pe care le putem cumpara sau vinde caselor de amanet bijuterii, acesta este aliat cu un alt metal pentru a fi intarit.

Vom discuta despre aur in urmatoarele randuri ale acestui articol, si veti descoperi multe informatii importante si interesante despre acest metal pretios. Iata asadar ceea ce probabil nu stiati despre aur.

Ce inseamna un karat?

Un karat desemneaza cat este de aur pur intr-o bijuterie. Cu cat numarul de karate este mai mare, cu atat procentul de aur este mai mare in bijuterii. Aurul este aliat, sau combinat, cu alte metale pentru a face este mai puternic pentru utilizarea in bijuterii. Cea mai mare valoare de karat este de 24, deci 24K este 100% aur pur. Un karat este o greutate de masurare folosita pentru diamante.

Cum sa te ingrijesti de obiectele placate cu aur?

A opta pentru un articol placat cu aur peste un produs solid sau plin de aur nu inseamna ca acesta este destinat sa fie uzat imediat. Cu o ingrijire adecvata, placarea cu aur poate dura mult timp si poate fi o alternativa rentabila la produsele solide sau pline de aur. Este important sa spalati obiectele placate cu aur cu nimic mai puternic decat apa calda cu sapun.

Produsele chimice din produsele de curatare si produse de curatare pentru bijuterii pot descompune placarea cu aur. Nu expuneti obiectele placate cu aur la lotiune, produse cosmetice, parfumuri sau umiditate prelungita si nu se tamponeaza, deoarece acestea contribuie la descompunerea placarii si a ternarii articolului.

Vanzarea de bijuterii din aur – obtinerea unui pret corect pentru aur.

Pretul pe care il puteti obtine pentru aurul dvs. variaza de la un cumparator de aur la altul. Greutatea aurului si numarul de karate din aur determina valoarea acestuia. Puteti cumpara o scara de bijuterii pentru a verifica greutatea aurului pe care il vindeti. Pretul aurului variaza de la o zi la alta. Retineti ca bijutierii vand bijuterii la pretul de vanzare cu amanuntul si nu la pretul en-gros pentru care cumpara bijuteriile pentru a face profit.

Ce este un aliaj?

Un aliaj este un metal realizat prin combinarea a doua sau mai multe metale pentru a-i conferi o rezistenta mai mare. Aurul pur, ca aurul de 24 K, este prea moale pentru a fi folosit in bijuterii, asa ca trebuie combinat cu un alt metal pentru a-i conferi rezistenta. Cele mai comune metale aliate cu aur sunt argintul, cuprul si zincul pentru a consolida aurul. Cuprul devine roz aliat si creeaza aur roz . Argintul sau paladiul adaugat la aur creeaza aur alb . Procentul de aur utilizat in aliaj determina valoarea karatului.

Care sunt timbrele acceptabile pentru aur?

Tot aurul trebuie sa fie stampilat pentru a indica valoarea karatului piesei. Este acceptabil caratul sa fie indicat cu majuscule K sau ct. Mai jos sunt exemple de timbre acceptabile pentru aur:

  • 14K sau 14ct;
  • 18K sau 18ct.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta fiecare trebuie sa le cunoasteti despre aur.

0 Shares
You May Also Like