Care sunt tipurile de asigurari alese de catre romani?

0 Shares
0
0
0

Astazi, poate mai mult decat oricand, romanii pot sa aleaga dintr-o paleta extrem de bogata de asigurari. Indiferent de bunurile detinute, de durata sau tipul calatoriilor efectuate, de buget, oricine poate sa gaseasca un tip de asigurare potrivita.

In ultimii 25 de ani piata asigurarilor a explodat in tara noastra – imbunatatirile nu se rezuma insa doar la nivelul varietatii sau calitatii serviciilor ci si automatizarea proceselor. Astfel, exista numeroase interfete electronice ce permit afisarea celor mai avantajoase oferte, direct de la asigurator la utilizator.

Ca si rezultat, tot mai multi romani aleg sa isi incheie politele RCA, Casco, ori asigurarile pentru locuinta online. Din confortul propriului camin, in doar cateva minute, intreaga operatiune este dusa la bun sfarsit.

Cu siguranta, cele mai incheiate tipuri de asigurare sunt cele de tip RCA – aceste asigurari obligatorii de raspundere civila auto sunt alese de milioane de romani.

Indiferent ca detin o motocicleta, o masina personala, o dupa, un camion, microbus (si lista poate continua), romanii sunt obligati prin lege sa incheie o astfel de polita.

[adsenseyu1]

Beneficiile ei sunt cu siguranta cunoscute de toti posesorii de autovehicule.  Afla mai multe detalii despre incheierea unor astfel de polite de asigurare pe Rcaautoieftin.ro.

Daca este sa ramanem inca putin in sfera auto, mai trebuie sa reamintim importanta politelor CASCO. Aceste asigurari au un alt scop decat cele mentionate anterior (RCA) si sunt facultative, acoperind un areal mai extins de nevoi si pericole. Riscurile pe care o astfel de asigurare optionala le acopera sunt:

–    distrugerea sau deteriorarea masinii in caz de incendiu, explozie etc.
–    pagube cauzate de calamitati sau fenomene naturale extreme
–    accidente de trafic: loviri, ciocniri, coliziuni sau rasturnari
–    defectiuni sau deteriorari cauzate in serviceurile auto
–    pagube aparute in timpul transportarii masinii, dupa un accident (cand aceasta nu poate sa parcurga distanta necesara fara ajutor din afara)

Un alt tip de asigurari pe care romanii le aleg sunt cele medicale de calatorie. Acestea sunt incheiate atunci cand este organizata o anumita vacanta, in afara tarii, sau sunt necesare deplasari de afaceri.

Costul acestor asigurari nu este ridicat si ofera o protectie considerabila impotriva riscurilor de sanatate.

[adsenseyu1]

In egala masura, ele ofera servicii medicale in toate tarile din polita de asigurare, dar si in cele ce sunt parcurse in timpul calatoriei.

In functie de asigurare, serviciile acestei polite includ: operatiuni medicale de urgenta, tratament ambulatoriu, medicamente sau materiale sanitare, tratament stomatologic de urgenta, cheltuieli de transport cu ambulanta (catre spitale sau clinici specializate).

In ultimul rand, compatriotii nostri aleg foarte frecvent incheierea unor asigurari pentru locuinte. La ora actuala, legislatia este in lucru.

Totusi, cele mai ieftine asigurari pentru locuinte includ riscuri precum: incendiu, traznet, prabusirea aeronavelor sau lovirea peretilor de catre autovehicule. In functie de nevoi si buget, se pot alege si riscuri suplimentare cum ar fi: inundatiile, alunecarile de teren, avalansele, cutremure, avarii ale instalatiilor din acea locuinta, caderi de  corpuri exterioare (arbori, stalpi, stanci), vandalism si intrare prin efractie.

Pentru mai multe informatii, consultati legislatia in vigoare sau datele oferite de societatile de asigurari.

0 Shares
You May Also Like