Care sunt cele mai cunoscute probleme ale lui Huawei Mate 20 Lite?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane au ales sa isi cumpere smartphone-uri de la Huawei dat fiind faptul ca dispozitivele acestui brand au un raport calitat-pret excelent. Huawei Mate 20 Lite este unul dintre cele mai apreciate telefoane ale brandului, iar persoanele care isi doresc un asemenea smartphone ar fi ideal sa il echipeze cu un geam protector pentru display Huawei Mate 20 Lite. In acest fel, sansele ca dispozitivul sa functioneze perfect sunt foarte mari.

Cu toate acestea insa, exista si situatii in care aceste dispozitive surprind in mod neplacut, asa ca vom prezenta in urmatoarele randuri cateva dintre cele mai cunoscute probleme ale acestui smartphone atractiv din toate punctele de vedere de la Huawei.

Volumul castilor prea mic

Aceasta este o problema comuna pentru mai multe telefoane Huawei. Anume, numerosi utilizatori au raportat ca MIUI este conceput pur si simplu pentru a reduce volumul automat. Asadar, daca nu sunteti multumit de nivelul de volum de pe Huawei Mate 20 Lite, retineti ca asa functioneaza telefonul.

Ceea ce este si mai interesant este ca aceasta „functie de stabilizare a volumului” nu functioneaza in acelasi mod la diferite telefoane Huawei. De aceea, unii utilizatori se plang de asta, in timp ce altii nici nu observa nimic.

Pentru a rezolva partial aceasta „problema”, puteti utiliza o aplicatie de imbunatatire a sunetului sau de egalizare pentru a obtine mai mult control asupra sunetului pe telefon.

Calitate audio Bluetooth slaba

Calitatea audio Bluetooth necorespunzatoare poate fi asociata si cu functia de control a sunetului mentionata mai sus. Cu toate acestea, unul dintre motivele principale ale calitatii audio audio Bluetooth este in general utilizarea codecului Bluetooth gresit.

Asadar, daca nu sunteti multumit de calitatea audio din castile sau difuzoarele Bluetooth, accesati setarile si modificati codecul Bluetooth implicit. Pentru a face acest lucru, va trebui sa aveti activate Optiunile pentru dezvoltatori. In cazul in care nu aveti aceasta caracteristica activata, iata cum sa o activati:

  1. Accesati Setari.
  2. Derulati in jos si atingeti Despre telefon.
  3. Gasiti sectiunea Build number.
  4. Incepeti sa atingeti sectiunea Construiti numarul in mod continuu pana cand primiti un mesaj pop-up care spune ca sunteti dezvoltator acum.
  5. Dupa aceasta, sectiunea Optiuni pentru dezvoltatori va aparea in Setari.

Acum, ca sunteti oficial „dezvoltator”, este timpul sa va schimbati codecul Bluetooth. Majoritatea telefoanelor folosesc codecul SBC in mod implicit, care este acum depasit si ar trebui sa comutati la codecul aptX pentru o calitate audio mai buna. Iata cum se face asta:

  1. Accesati Setari > Sistem > Optiuni pentru dezvoltatori.
  2. Derulati in jos si deschideti Bluetooth Audio Codec.
  3. Selectati aptX HD din lista de codecuri.

Acum folositi codecul aptX HD, iar calitatea audio ar trebui sa fie mai buna, cel putin asa este in teorie. Va rugam sa retineti ca, in functie de castile dvs. Bluetooth, calitatea audio este, in general, mai mica decat cea a castilor cu fir, deci nu puteti face nimic pana la urma.

0 Shares
You May Also Like