Facilitatile medicale nu pot functiona fara manusi de unica folosinta. Tot personalul medical este obligat prin lege sa poarte manusi de gradul mediu aprobate de FDA atunci cand lucreaza. Acest lucru se datoreaza in principal naturii sensibile a mediilor de lucru medicale. Personalul medical lucreaza intotdeauna intr-un mediu care face echipa cu agenti patogeni care cauzeaza boli.
Instalatiile medicale trebuie sa fie intotdeauna sterile si antiseptice. De aceea este o cerinta legala sa purtati manusi de unica folosinta atunci cand lucrati in astfel de facilitati. Manusile de unica folosinta sunt utilizate in principal pentru a preveni contaminarea incrucisata in unitatile medicale. Aceasta inseamna ca manusile sunt utilizate pentru a preveni transferul de germeni si alte boli care cauzeaza agenti patogeni de la pacienti la personalul medical sau invers.
Manusile de unica folosinta de calitate medicala sunt de asemenea, utilizate in scopuri de protectie a mainilor si pentru a spori aderenta si sensibilitatea la atingere. Manusile de calitate medicala sunt produse in principal din cauciuc natural sau latex si nitril.
De multi ani, latexul este materialul preferat pentru producerea manusilor medicale. Astazi vom analiza cele trei motive principale pentru care manusile din latex sunt o necesitate in unitatile medicale.
Pentru a preveni contaminarea
Dupa cum s-a mentionat mai sus, una dintre principalele utilizari ale manusilor medicale este de a preveni contaminarea incrucisata. Germenii si alte boli care provoaca agenti patogeni calatoresc in ambele sensuri intr-o unitate medicala. Aceasta inseamna ca atat cat pacientul poate infecta medicul sau asistenta, cat si el la randul lui poate fi infectat si de personalul medical.
Manusile medicale de la Dispo Trading sunt purtate pe maini pentru a proteja personalul medical de contactul cu sange, mucus si alte fluide corporale in timpul tratamentului unui pacient. Toti asistentii medicali, medicii, ingrijitorii si alte persoane care fac parte din personalul medical trebuie sa poarte manusi medicale de unica folosinta atunci cand isi examineaza sau trateaza pacientii.
Acest lucru protejeaza personalul medical de diferite infectii purtate de pacienti. Manusile protejeaza de asemenea pacientii de expunerea la germeni sau boli care provoaca agenti patogeni pe care personalul medical ar putea sa ii aiba.
Pentru protectia mainilor
Manusile din latex sunt incredibil de intepate si rezistente la diverse substante chimice si pericole fizice. In plus fata de prevenirea contaminarii incrucisate in unitatile medicale, manusile medicale din latex sunt de asemenea utilizate pentru a asigura protectia mainilor. Medicii, asistentii medicali si alt personal medical folosesc tot felul de medicamente si substante chimice pentru a trata pacientii.
Medicul nu ar trebui sa fie expus acestor medicamente si substante chimice, altfel poate suferi probleme grave de sanatate. Manusile din latex ofera o protectie ridicata impotriva tuturor tipurilor de substante chimice intr-o unitate medicala.
De asemenea, personalul medical foloseste unelte si echipamente ascutite, cum ar fi ace si cutite chirurgicale, atunci cand isi trateaza pacientii. Acestea risca zgarieturi si taieturi pe maini daca nu sunt protejati. Manusile medicale din latex sunt destul de dure si, prin urmare, protejeaza utilizatorii de diverse pericole fizice care pot provoca taieturi, vanatai.
Pentru a spori sensibilitatea la prindere si atingere
Manusile medicale pot fi clasificate in doua mari categorii si anume manusi de examen si manusi chirurgicale. Manusile medicale pentru examen sunt utilizate in principal de catre medici, asistenti medicali si alt personal medial atunci cand pentru controale si examene medicale de rutina.
Manusile medicale chirurgicale sunt purtate de chirurgi si de asistente si infirmiere in timpul procedurilor chirurgicale. Manusile chirurgicale din latex sunt special concepute cu textura si grosimea degetelor adecvate pentru a asigura dexteritatea, a spori aderenta si a maximiza sensibilitatea tactila.